Retrospektivna izložba radova Slavimira Stojanovića, eminentnog grafičkog dizajnera, vizuelnog umetnika i osnivača lajfstajl brenda Futro, biće otvorena 3. septembra u Muzeju primenjenih umetnosti.

Na ovaj način biće obeleženo 30 godina vizuelnih komunikacija jednog od naših najpoznatijih umetnika, a posetioci će imati priliku da vide njegove najranije crteže iz detinjstva, plakate, stripove, ilustracije, logotipe, magazine, omote ploča, nagrađene projekte za velike međunarodne kompanije, kao i prikaz kolekcije Futro u kojoj dominira urbani humor.

Izložbu pod nazivom „Complicate Simply“ pratiće i više od 100 kratkih filmova, animiranih Stojanovićevih projekata.

Slavimir Stojanović rođen je 1969. godine, a za dizajn se zainteresovao vrlo rano. Još u osnovnoj školi počeo je da se bavi ilustracijom, karikaturom i stripom, a svoj prvi štampani plakat realizovao je sa 16 godina. Studirao je Grafičke komunikacije na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, specijalizovao se na Visokoj školi za dizajn u Geteborgu i na Akademiji likovnih umetnosti u Ljubljani.

Radio je kao kreativni direktor u brojnim agencijama u Srbiji i Sloveniji, njegovi projekti dobili su više od 300 međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja, a 2011. uvršten je u Tašenovu kompilaciju najuticajnijih grafičkih dizajnera sveta Contemporary Graphic Design.

Neke od najpoznatijih Stojanovićevih izložbi u Beogradu bile su „Fenoman“ 2003, „Future Retro“ 2007, „Stories“ 2009 i „You Are An Idiot, Please Act Accordingly“ 2013, koje su posetile hiljade ljudi.