Samo dve nedelje nakon dodele Grammy nagrada, stigao nam je mesec koji će doneti mnogo muzičkih hitova...

(Elle playlista za savršen prolećni vikend)

Martovski update broji razne muzičke saradnje, pretežno elektronskih i pop izvođača, ali i povratak velikih imena.

Od Gwen Stefani, aktuelnog Zayna iz bivšeg benda One Direction i Birdy koju nazivaju novom Adele, predstavljamo vam 12 muzičkih albuma koje nestpljivo očekujemo u martu.

III, Miike Snow

Ovaj švedski bend je očigledno obeležen brojem tri. Moćan trio je u prethodnom periodu vredno radio na novom albumu pod imenom "Tri" koji ćemo konačno imati priliku da čujemo u martu mesecu. Prvi singl sa novog albuma ove indie-electro grupe "Heart is Full" je, prema prvim utiscima, oduševio fanove širom sveta.

Ouroboros, Ray LaMontagne

Ray LaMontagne, pevač rock i soul muzike je ovog puta rešio da se oproba u psihodeličnom zvuku, koji je nešto drugačiji od onoga što smo mnogli da čujemo u prethodnim albumima "Hey No Pressure" i "In My Own Way." Kako mnogi smatraju, za uvođenje novog zvuka koji ćemo imati priliku da čujemo na albumu, zaslužan je Jim Jamesom iz benda My Morning Jacke, sa kojim je Ray sarađivao i radio u studiu. 

55, The Knocks

Nakon brojnih singlova i remiksa, ovaj DJ duo je konačno rešio da predstavi svoj debi album. Prema trejleru koji smo imali priliku da vidimo u novembru, na novom albumu će se naći velika imena, poput Fetty Wap, Cam'ron, Walk the Moon, X Ambassadors i Wyclef Jean. Jedna od njihovih najnovijih pesama od koje se mnogo očekuje je duet sa Carly Rae Jepsen, damom koja sve više osvaja pop scenu. 

Emily D+Evolution, Esperanza Spalding

Džez zvezda, Esperanza Spalding je na svom novom albumu rešila da uvede neke nove promene. Za početak, ona je zauzela totalno teatralni pristup i prihvatali svoj alter ego, Emily, koje je njeno srednje ime. Jedan od njenih najnovijih singlova "Earth to Heaven" je mnogo više eksperimentalniji i slobodniji, u poređenju sa mekim zvukom koji smo mogli da čujemo u njenim prethodnim pesmama. 

Mind of Mine, ZAYN

Zayn Malikov prvi album, nakon napuštanja grupe One Direction stiže na kraju meseca i zvanično obeležava početak njegove solo karijere. Ako obratimo pažnju na novi zvuk singla "Pillowtalk" (koji upravo slušamo) i sanjive balade "iT's YoU", shvatićemo da je Malik je promenio svoju sliku i sada nam se predstavio kao pravi bad boy. To nas je veoma podsetilo na njegove kolege, Nick Jonasa and Justin Biebera.

Beautiful Lies, Birdy

Britanska pevačica Birdy zna kako da oduševi publiku uz pomoć svog moćnog glasa u kombinaciji sa zvukom klavira. Iako je dosta vremena prošlo od njenog velikog uspeha pesme Skinny Love, njen glas i zvuk su i dalje jednako dobri. Čak šta više, sada nam se čine još magičnijim...

Vroom Vroom EP, Charli XCX

Ako niste shvatili da je Charli XCX pravi rule-breaker, sada bi bilo pravo vreme da obratite pažnju na to. Dvadestrogodišnja pevačica poznata po svojoj optimističnom, vatrenom i buntovnom zvuku sada se može pohvaliti svojom izdavačkom kućom, Vroom Vroom Recordings, ali i novim albumom. Iako sada nećemo imati priliku da čujemo ceo album, za sada su nam dostupne četiri nove pesme.

Rita Wilson, Rita Wilson

Glumica i velika pevačka zvezda je za mart mesec najavila izlazak njenog novog albuma koji nosi njeno ime, a kako kažu on predstavlja nastavak njenog debi albuma, iz 2012. godine. Ritin drugi album je takođe obeležen njenim prijatnim i slatkim glasom, kao i tekstovima koji su pisali Kara DioGuardi and Babyface. 

That Thing Reality, Beau

Ovaj muzički dvojac nam dolazi iz samog Menhetna, i kako svojim izgledom tako i pesmama predstavlja nam tipičan njujorški način života. Reč je o dve članice benda Beau koje su na putu da postanu prave IT dame, s obzirom da su na muzičku scenu uvele cool, njujorški grunge zvuk koji mnogi obožavaju.  

Good Grief, Lucius

Sa ovim albumom, bend Lucius nudi obećavajući nastavak njihovog debi albuma Wildewoman koji smo slušali 2013. godine. Sa pokretačkim i energetskim zvukom koji smo čuli u singlu "Born Again Teen" sa novog albuma, ovaj indie-pop bend je postavio velika očekivanja...

This Is What Truth Feels Like, Gwen Stefani

Gwen je imala pravi rolerkoster ove godine, od podnošenja zahteva za razvod od Gavina Rossdalea i učešća u još jednoj sezoni popularne muzičke emisije The Voice, do zaljubljivanja u kolegu Blake Sheltona, period iza nje je bio obeležen burnim dešavanjima. Upravo ta iskustva Gwen prenosi na svom albumu, naročito u njena dva najnovija singla "Used To Love You" i "Make Me Like You,"

New Misery, Cullen Omori

Cullen Omori iz The Smith Western, malog garage benda iz Čikaga koji se razišao 2014. godine je rešio da započne solo karijeru.. Naime Cullen je spremio izlazak novog studijskog albuma, sa 11 pesama. Album New Misery takođe prati sličan zvuk bivšeg benda, a njegova pesma Cinnamon ima sav potencijal da postane veliki hit na indie i rock muzičkoj sceni.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija