Beton mahala iz Novog Pazara je na repertoaru 15.5. u 20h. Predstavu su  režirali  Rifat Rifatović i Branislav Trifunović. Autori teksta i glumci su: Džana Ljajić, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga Kostić, Lejla Bučan, Nedim Nezirović, Amar Ćorović i Petar Kostić.

Predstava se bavi problemima mladih otvarajući religijska, politička i druga društvena pitanja. Publika u Zvezdara teatru je već nekoliko puta ovacijama i dugim aplauzima nagradila sjajna izvođenja ove predstave. Beton mahala suštinski govori o ljubavi, šalje snažnu, nedvosmislenu poruku i nadu u snagu i trezvenost mladih.

Julije Cezar, Vilijema Šekspira u režiji Kokana Mladenovića gostuje 20.5. u 19.30. Predstava je urađena u kooprodukciji Budva Grad Teatra, Narodnog pozorišta iz Sombora i Centra za kulturu Svilajnac. U  predstavi igraju: Sergej Trifunović, Saša Toraković, Branislav Trifunović, Jelena Minić i Marko Marković.

Reditelj Kokan Mladenović je o predstavi rekao:„Tragedija Julije Cezar jedan je od najznačajnijih komada u istoriji dramske literature, a njen osnovni motiv – revolucija i politički prevrat, koji se, na kraju, kompromituju u sopstvenoj nemoći, obesmišljavajući tako fenomen istinske demokratije, nisu, na žalost, izgubili na svojoj aktuelnosti od vremena nastanka ovog komada, pa do danas.„

„…Možemo li da prestanemo da verujemo u demokratiju ako nam se ona ruga u lice? Možemo li da trpimo autokratsku vlast samo zato što znamo da će jednog uzurpatora zameniti drugi? Možemo li da pristanemo na društva u kojima živimo  ako znamo da su zasnovana na laži? Možemo li da se borimo protiv laži ako više ni sami ne znamo šta je istina?“

Ulaznice za predstave su već u prodaji. Podsećamo da studenti, đaci, škole, fakulteti i penzioneri (uz adekvantnu identifikaciju) imaju 30% popusta na kupovinu ulaznica.

Tokom praznika ulaznice se mogu kupiti online preko sajta pozorišta. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija