The Dressmaker

Kate Winslet se vraća na filmsko platno u prilično stilizovanom, fashion filmu koji se tako i zove - The Dressmaker.

Sa njom se u orbitu filma vraća i Jocelyn Moorhouse, talentovana Australijanka koja je čak 18 godina pauzirala, a stoji iza sjajnih ostvarenja kao što su Proof, How to make an American quilt i A Thousand Acres. U slikovitom, živopisnom filmu kraj Kate glume i veličanstvena Judy Davis i Hugo Weaving, dok se u glavnoj muškoj pojavljuje zgodni Liam Hemsworth.

Melodrama prati povratak glamurozne Myrtle u malo, rualno mesto u divljini Australije. Ova buntovnica i dama sa stavom se vraća u svoje rodno mesto odakle je nestala nakon misteriozne (i fatalne) dečje nesreće. 

Queen of Katwe

Još jedan film privlači svojom dinamičnom i vizuelano jakom pričom jer predstavlja miks mjuzikla i melodrame. Kako i ne bi kada ga je režirala velika indijska režiserka Mira Nair koja je svoje režisersko umeće pokazala u filmovima Monsoon Wedding i The Namesake.

Najnoviji Mirin film se bazira na priči devojke koju glumi šarmantna i harizmatična Madina Nalwanga, koja pokušava u siromašnoj Ugandi da postane internacionalni šah majstor! David Oyelowo glumi njenog trenera, dok se u ulozi majke našla Lupita Nyong'o.

Trijumfalan film o upornosti, borbi i jakom, nepobedivom duhu!

Keeping Up With the Joneses

Jon Hamm i Gal Gadot glume misteriozan, elegantan par u filmu koji je režirao Greg Mottola. Oni su takođe i špijuni što njihove komšije, Isla Fisher i Zach Galifianakis, inače porodičan par koji živi povučeno u predgrađu ne zna dok ne bude sasvim slučajno uvučen u mrežu intriga. Superzabavan film koji će vam prekratiti hladne oktobarske noći.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija