Na jubilarnom takmičenju učestvovaće i aktuelni svetski prvaci u standardnim plesovima Dmitri Žarkov i Olga Kulikova iz Rusije. 

Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika biće u subotu 1. oktobra u 20h, a zatvaranje u nedelju 2. oktobra u 22h.

Kvalifikacije će se odvijati u toku dana, a finalni deo svakog dana je od 20h.

Kao uvertira međunarodnog takmičenja, u petak 30. septembra u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency će se održati Državno prvenstvo Srbije u kombinaciji latinoameričkih i standardnih plesova na kojem će se najbolji plesni parovi iz zemlje boriti za prestižnu titulu i pravo da predstavljaju zemlju na svetskim i evropskim prvenstvima. Finalni deo Državnog prvenstva je od 20h.

Srbija i grad Beograd su, tokom prethodnih četrnaest godina, postali nezaobilazna stanica sportskog plesa u svetskim razmerama.

Očekuje se dolazak preko 500 plesnih parova iz Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Makedonije, Mađarske, Mongolije, Norveške, Hrvatske, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Švajcarske, Turske, Španije, Azerbejdžana i Srbije.

Parovi će se nadmetati u 10 plesnih disciplina: Pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep).

Jedno od najvećih plesnih manifestacija – takmičenja u sportskom plesu u ovom delu Evrope, iza kojeg stoje Međunarodna federacija sportskog plesa – WDSF, Plesni savez Srbije i Plesni savez Beograda, podžavaju i Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport, a organizator i realizator takmičenja je, ispred Plesnog saveza Srbije, Plesni klub "Beo Dance" iz Beograda.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija