Serijal se zasnivana na istoimenom filmu Michaela Chrichtona iz 1973. godine, a ovog ponedeljka imao je svoju premijeru na HBO-u, premašivši sve rekorde gledanosti.

Šta "Westworld" čini najuspešnijom premijerom još od prvog prikazivanja serije "True Detective", pre tri godine, a nadmašio je čak i famoznu "The Game of Thrones", seriju koja je tokom svog debija na tv ekranima privukla 2,2 miliona gledalaca?

Glavne uloge tumače Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright i Thandie Newton, a sama serija, iako se zasniva na Chrichtonovom filmu, nije njegova kopija, već iz tog filma povlači samo osnovne elemente. 

Reč je naučno-fantastičnom pogledu u budućnost, u kojoj postoji zabavni park koji verno oživljava Divlji zapad. U ovom zabavnom parku, posetioci mogu doživeti nesvakidašnje iskustvo, dok im društvo pravi roboti u vidu vernih ljudskih kopija.

Ipak, u ovom zabavnom parku nije sve tako zabavno, roboti počinju polako da se bune. 

Prva epizoda dobila je mahom pozitivne kritike, a kritičari su osim odličnih ocena za fabulu, posebno istakli i sjajnu glumu, te vizuelno vrlo impresivnu fotografiju.

Izvor: Gloria.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija