Mini-serije

Nakon uspeha serije The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story, Ryan Murphy je odlučio da njegov nov projekat u ovoj godini bude još jedan holivudski mit koji će predstaviti jedan davno zaboravljen skandal. U pitanju je mini serija Feud, koja je se bazira na sukobu između legendi filma Bette Davis i Joan Crawford za vreme snimanja filma „Whatever Happened to Baby Jane?“.

U ulozi Davisove je Susan Sarandon, dok je uloga Crawfordove poverena omiljenoj Ryanovoj glumici - Jessici Lange. Ostatak glumačke ekipe je takođe impresivan: Alfred Molina kao režiser Robert Aldrich, Stanley Tucci u ulozi predsednika Warner Brosa - gospodina Jack L. Warnera i Catherine Zeta-Jones kao glumicu Olvia de Havilland.

Murphy je za potrebe ovog projekta takođe angažovao Sarah Pulson i Kathy Bates koje će dobiti uloge glumica Geraldine Page i Joan Blondell.

Bajka

Disney nastavlja da iznenađuje svoju velikobrojnu publiku snimajući filmske ekranizacije svojih kultnih crtanih filmova. Na redu je opet Beauty and the Beast koji će premijerno biti prikazan 17. marta sa Emma Watson u ulozi Belle, dok je zvezdi serije Downtown Abbey – Danu Stevensonu pripala uloga ozlogašene zveri sa kojom se zbližava lepotica.

U glumačkoj ekipi su Luke Evans kao Gaston, ali i Ewan McGregor, Emma Thompson, Audra McDonald i Gugu Mbatha-Raw koji su svoje glasove dali čuvenim začaranim objektima u napuštenoj palati. Jedva čekamo sredinu marta!

Nove sezone omiljenih serija

Naravno, svi vatreni fanovi serija Game of Thrones i Outlander su nestrpljivi da vide nove sezone svojih omiljenih serija, ali pravo pitanje glasi: Da li će druga sezona serije Stranger Things uspeti da obuhvati misteriju i mističnost prve?“

Maske će pasti nešto kasnije ove godine, kada će se serije emitovati na Netflixu.

Brodvej Amelie

Ovog proleća, Broadway donosi muzičko-glumsko ostvarenje Amelie, sa Phillipa Soo u svojoj prvo velikoj ulozi nakon Hamiltion. Ovoga puta Philipu ćemo gledati u ulozi ljupke, voljene Parižanke koju je proslavila divna Audrey Tautou. 

Spin-off

Christine Baranski u ulozi Diane Lockhart  se vraća na male ekrane godinu dana nakon finala serije The Good Wife kako bi ponovo se uhvatila u koštac sa sudskim životom uz pomoć devojke koju je krstila (Rose Leslie) u seriji The Good Fight, čija premijera se očekuje 19. februara na CBS.

Još bolji od #Devojkeizvoza

Nakon što je prva knjige Paule Hawkin, sada već kultni triler The Girl on the Train doživeo svetski uspeh, britanska spisateljica se vraća s novom knjigom Into the Water koja u knjižare stiže 2. maja. U fokusu je život jedne devojčice koja se suočava sa misterioznom smrću svoje majke. 

Filmovi

Pripremite se za godinu ispunjenu filmovima pod rediteljskom palicom vodećih režisera.

Najnoviji film Christophera Nolana Dunkirk sa Tom Hardyem u glavnoj ulozi, ratna drama o bitkama iz Drugog svetskog rata premijerno nam stiže u bioskope 21. jula. Takođe jedva čekamo adaptaciju slavnog trilera Agathe Christie - Murder on the Orient Express, koji je režirao Keneth Branagh a čija premijera je najavljena 27. oktobra.

Tokom godine očekujemo i The Glass Castle, zasnovan da memoarima Jeannette Walls koju glumi Brie Larson, kao i režiserski debi Aaron Sorkina pod nazivom Molly’s Game

Adaptacije književnih dela

19. februara, HBO će premijerno lansirati mini-seriju Big Little Lies od 7 epizoda, zasnovanu na istoimenoj knjizi Liane Moriarty. Ovo je dugoočekivana serija u kojoj su glavne uloge poverene legendama filma - Nicole Kidman, Shailene Woodley i Reese Whiterspoon koje se suočavaju sa svakodnevim dramama oko svoje dece. Zatim, tu je adaptacija Margareth Atwood dela The Handmaids tale, u kojem glavnu ulogu glumi Joseph Fiennes. Nešto kasnije očekujemo i adaptaciju knjige Gillian Flynn koja nosi naziv Sharp Object sa Amy Adams u glavnoj ulozi.

Autentične, uverljive uloge

I dalje žudite za britanskom kraljevskom porodicom nakon gledanje serije The Crown? PBS će prikazazi seriju Charles III, kao adaptaciju Mike Bartlettove drame. Priča se vrti oko borbe za tronom nakon smrti kraljice Elizabete II. Zvezda Wuthering Heights i Peaky Blinders, Charlotte Riley će glumiti vojvotkinje od Kembridža, dear Kate.

Blade Runner 2049

Iako nam ove godine stižu i ostvarenja Guardians of the Galaxy Vol. 2, Wonder Woman sa Gal Gidot i Spider-Man:The Runner  sve oči su uprte u najavljeni nastavak kultnog filma Blade Runner u kome su glavne uloge poverene Ryanu Goslingu i Harrisonu Fordu. P.S. Završetak 2017 će posebno obradovati ljubitelje galaksije pošto će ih premijerno izvođenje Star Wars: Episode VIII u decembru oboriti s nogu.

Muzički albumi

Očekujte eklektični miks nove muzike vaših omiljenih zvezda u ovoj godini. Haim će izbaciti dugoočekivani nastavak Days Are Gone na leto ove godine. Drakeov More Life i novi album Lorde će takođe doživeti svetlost dana u predstojećim mesecima.

Povratak zaboravljenih

25 godina nakon finalne epizode, Twin Peaks se vraća na male ekrante sa većinskim delom originalne glumačke postave. Režiser David Lynch se vraća u svoju ulogu te će nam predstaviti 18 epizoda u okviru nastavka treće sezone kultne serije.

Modni film

Daniel Day-Lewis se vraća na filmsko platno i to u modnom filmu koji režira Paul Thomas Anderson, režiser sa kojim je Day-Lewis sarađivao na filmu There Will Be Blood. Za sada je jedino poznato daćeradnja biti smeštena u svet visoke mode 50-ih godina prošlog veka. DDL u kicoškom draper odelu? Gde možemo da se prijavimo?

Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/