Nakon veoma uspešne nove sezone, koju je otvorila naširoko hvaljena serija Westworld, HBO i u novoj 2017. želi pokrenuti naše naše moždane vijuge i to putem nove drugačije i mistične serije. U pitaju je serija pod nazivom Taboo, koja je puna zavera, prevara, okultnih sila i, naravno, Toma Hardyja s koga, čak i kada je blatnjav i krvav, ne možete da skinete pogled. 

Iza nove HBO miniserije Taboo kriju se impresivna imena filmske industrije. 

Poznati glumac Tom Hardy na novom projektu udružio je snage sa svojim ocem Edwardom Chipsom Hardyjem te kreirao jedan mistični i okrutni London početkom 19. veka. Uz Hardy duo, na seriji su sarađivali Steven Knight i Ridley Scott u ulozi izvršnog producenta, a rezultat će vas prikovati uz ekran. Pogotovo ukoliko ste veliki obožavatelj Toma Hardyja. 

Popularni glumac tumači glavnog lika, davno izgubljenog Jamesa Delanyja, koji se iz Afrike u London vraća nepovratno promenjen. Kako je dugo smatran mrtvim, njegov iznenadni dolazak izazvao je pravi šok, posebno iz razloga jer upravo on nasleđuje očevo brodsko carstvo i jedan poseban komad zemlje za koji su zainteresovani veliki igrači – britanska Kruna, američki predsednik i beskrupulozna istočnoindijska kompanija. 

U bitci za novac i prevlast, James upada u opasan vrtlog zavera i nasilja, u kome na kocki više nije samo njegovo nasleđe, već i njegov život. No, James je spreman da uzvrati. I to oružjem kakvo njegovi neprijatelji ne mogu ni zamisliti. 

Poput uspešnog Westworlda i Taboo je serija koja ne igra na prvu kartu, već se svakom novom epizodom otkriva deo po deo, a gledalac postavlja sve više i više pitanja. 

Ipak, za razliku od Westworlda, koji sva pitanja stavlja u jedan obruč, koji će se otvoriti tek pred sam kraj, Taboo pruža nekoliko sitnih odgovora, koji su sasvim dovoljni u borbi protiv frustracije izazvane neznanjem. 

U ovoj nesvakidašnjoj seriji čeka vas jedan prljav, blatnjav, nasilan i bezdušan London u kome su žrtve samo broj, a njihove ubice uokolo hodaju krvave, ne pokušavajući da sakriju svoje grehe. 

Oko Jamesa (Hardyja) kruže brojne glasine, od toga da je zapravo duh, izaslanik đavola, preko priče da jede ljudsko meso. Niko za to nema dokaza, ali svi znaju jedno – on je veoma opasan lik koga se treba kloniti po svaku cenu. 

I gledalac, koji ipak zna nešto više od Jamesu, svjestan je njegove nasilne, mračne i okultne strane (a svakom epizodom ta strana dolazi sve više do izražaja), no ipak za njega navija u svakom minutu.

Razlog za to leži u fantastičnom Tomu Hardyju, koji je svojim maestralnim izvođenjem ostvario jednu zastrašujuću i zahtevnu ulogu oko koje se zapravo vrti ćitava serija. 

U svakom trenutku ste potpuno svesni kako je James toliko mračan lik da u tom mraku ništa ne možete videti, ali i dalje prema njemu osećate empatiju, želite da uspe u svom naumu.

Čak i ako to znači da će nekoga rasporiti, a potpuno mu verujete i dok se bavi okultnim ritualima. Upravo ta kontradiktornost je ono što vas tera da nestrpljivo iščekujete novu epizodu. Da li James ispod tog opasnog i mračnog oklopa, skriva brižnu i toplu osobu ili neoprana krv njegovih protivnika pokriva nezamislivu zlobu, pitanje je koje se provlači kroz sve epizode. A čini se da je odgovor daleko.

Taboo je poput šahovske igre u kojoj je svaki potez dobro promišljen, jer sa sobom vuče ogromne posledice. Dio tih pijuna upoznajemo, no kolika je stvarna moć kralja i kraljice tek treba da otkrijemo.

Ako ste ljubitelj mističnih serija, koje svoje glavne adute otkrivaju tek pri posljednjim potezima, onda Taboo morate uvrstiti na svoju must see listu. Ako ste strastveni obožavatelj lika i dela Toma Hardyja, onda znate što je prva stvar koju morate da uradite – upoznate Jamesa Delanyja.

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/