Florens To je vizuelna umetnica koja dizajnira i pravi vizuelne instalacije koje su u korelaciji sa prostorom i arhitekturom.

Nakon završetka studija dizajna na Glasgow School of Art počinje da kreira vizuelne instalacije, radeći u nekonvencionalnom prostoru, krojeći svaki projekat da odgovara mestu u kojem se nalazi. Njeno klasično muzičko obrazovanje omogućilo joj je da ode dalje, sarađivala je sa umetnicima zvuka i ton majstorima u naručenim projektima i performansima kao što su The Society of Arts and Technology iz Montreala i sa institutom 4DSOUND iz Budimpešte.​

Ova umetnica nastavlja da istražuje uticaje javnog nastupa kroz čin stvaranja fizičkog prisustva pomoću dizajniranog svetla i načina na koji različiti rasporedi senzora mogu stvoriti emotivni i psihološki utisak kod publike. Njeno predavanje u zgradi Jugoslovenske kinoteke, se realizuje pod pokroviteljstvom ENCAC - European Network for Contemporary Audiovisual Creation.

Istog dana, samo u pola sedam u galeriji Pro3or, Florence To otvara izložbu EOAN, koja predstavlja interktivnu instalaciju, kojom umetnica istražuje odnos između zvuka, svetlosti i prirodnog odjeka arhitektonskog prostora.

Instalacija koja je napravljena od optičkih panela i aluminijumskih cevi stvara ritmičku refeksiju i rezonancu prostornog zvuka koja iskrivljuje, povećava i oblikuje našu percepciju prostora.

U istom galerijskom prostoru u 19h biće otvorena još jedna izložba - SIGNALS, čiji su autori vizualni umetnici Nicolas Sassoon i Rick Silva, koji će takođe održati i predavanje u okviru Conference programa u Jugoslovenskoj Kinoteci.

Signals se sastoji od niza kompjuterski generisanih video radova koji se ponavljaju i koji su česta tema u radu oba umetnika. U prostoru, projekat dobija formu monumentalne instalacije koju čine jedinstvene video projekcije koje pokrivaju veliki ekran unutar galerijskog prostora.

Resonate festival počinje u sredu, 19 aprila i traje do subote 22. aprila.