Postoji pregršt modernih dezena koji asociraju na visoku modu, izgledaju skupo i prigodni su za svaku priliku.

Sva geometrijska i nebeska tela prešla su iz apstraktnog u konkretni svet, stoje vam na raspolaganju i brišu sve vaše izgovore za dosadan izgled!

Pruge, tufne, zvezde, kocke i kvadrati, ili cvetovi - u zavisnosti od događaja, stila i raspoloženja odaberite šta vam najlepše pristaje.

Kombinujte dezene sa neobičnim krojevima, poigrajte se sa dužinama i širinama, jer ove sezone u modi - nema pravila!

1. Pruge

Foto: Instagram/collagevintage2

Otkad je moda postala sastavni deo života, otad postoje i klasične, ali i neodoljive pruge. Nekada su se nosile samo na crne pantalone, strogog kroja, u poslovnim prilikama, a sada su tu za bezgraničnu igru, kombinovanje sa šarenim suknjama, aksesoarima, haljinama. Gde god da kupujete, ovaj dezen ćete sigurno lako pronaći, jer je uvek aktuelan.

Pogledajte na sledećoj stranici preostale dezene...

PageBreak

2. Cvetovi

Foto: Instagram/collagevintage2

Sa cvetovima - oprezno! Postoje dezeni koji nas obore s nogu prefinjenošću i sofisticiranošću, ali postoje i oni koji su asocijacija na loš stil i kič. Birajte što diskretnije, lepršavije i romantičnije. Odlučite se za nežne, pastelne boje.

3. Zvezde

Foto: Instagram/collagevintage2

Za one koji se usuđuju da budu ekscentrični i koji umeju da nose najnovije trendove na svoj način, dezen sa zvezdama je sjajan izbor. Kombinujte ga sa metalik bojama i šašavim cipelama.

4. Tufne

Foto: Instagram/collagevintage2

Tufne su nam omiljeni dezen još od detinjstva! Neka dete u vama iskoristi svu svoju kreativnost i uklopi tufne u najlepše boje, materijale i krojeve. Obucite potpetice kako bi čitav izgled dobio na ozbiljnosti.

5. Karo

Foto: Instagram/collagevintage2

Ako sa modom - umete, onda umete i sa kvadratićima. Upotrebite ih tako da ne izgledate kao da ste ogrnuli stolnjak, već kao da ste pronašli jedinstveni, šik odevni predmet. Suknja sa kvadratićima, ravne kožne čizme i pastelni džemper - spremni ste za posao, ručak ili kafu sa prijateljicama.

Priredila: Tara Đukić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE>>>https://www.instagram.com/elleserbia/