Alias Grace

Ova odlična kombinacija krimi, SF i misterije pokazala se uspešnim receptom tako da se medijska kuća Netflix uhvatila još jedne adaptacije romana Margaret Atwood, ali ovog puta dela prema istinitom događaju, romana ‘Alias Grace’ iz 1996. godine.

"Alias Grace" je delo koje donosi krimi priču o irskim imigrantima koji su se doselili u Kanadu sredinom 19. veka. U seriji glume Sarah Gadon kao stvarni lik (krivo) optužene Grace Marks. U seriji takođe ulogu ima i Anna Paquin, dok je roman prilagodila za scenarijo Sarah Polley i režirala Mary Harron, poznata po svom radu na "American Psycho". ‘Alias Grace’ na male ekrane dolazi ove jeseni, do tada čekamo!

Handmaid’s Tale

Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, "Sluškinjina priča" govori o životu u Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom "vojnom" povratku tradicionalnim vrednostima.

Kao jedna od retkih preostalih plodnih žena, Offred sluškinja je u Zapovednikoj kući, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u poslednjem očajničkom pokušaju da se svet preporodi. U tom zastrašujućem društvu Offred mora da manevrvisati između Zapovednika, njihovih okrutnih žena i svojih koleginica sluškinja – gde svako može da bude špijun za Gilead – a sve to s jednim ciljem da preživi i pronađe kćer koju su joj oduzeli. 

Big little lies

Roman "Big Little Lies", autorke Liane Moriarty iz 2014. veoma je uzburkao književnu javnost, višestruki je bestseler i na kraju je bio i kandidat za jednu od najgledanijih i najuspešnijih TV serija ovog proljeća. "Male laži" do sada je prema mnogima, najbolje napisan roman australske autorke Liane Moriarty. Majstorski nas je uvela u svet običnih ljudi i pokazala kako male laži mogu postati velike i dovesti do katastrofe. Autorka ovom pričom poručuje da na svetu postoji mnogo zla, kako se manifestiraju i kako svakog mogu uvesti u svoj neočekivani vrtlog nedela. 

Girlboss

Netflix je zaslužan za stvarno mnogo odličnih serija. I još jedna u nizu, verujemo, je i "Girlboss". Radi se o seriji nastaloj prema autobiografiji osnivačice brenda Nasty Gal, Sophije Amoruso.

Sophia Amoruso poznata je mlada poslovna žena koja je izgradila poznati modni brend do svoje 27. godine, a počela je prodavajući vintage odeću putem eBaya. Ako vam se sviđa TV serija i ova uzbudljiva tematika uspona žene u poslovnom carstvu, svideće vam se i knjiga koju je sama i napisala. 

Mad

Nakon "Girlboss" na redu je senzacionalan hit "Mad", koji nećete moći da prestanete da čitate, a čija radnja skače između Londona i Sicilije. Jedna od identičnih bliznakinja prolazi kroz ludu avanturu i smišlja svakakve laži ne bi li sestri ukrala naizgled savršen život. Alvina Knightly prava je katastrofa: život joj nema smisla ni cilja, jedino u čemu je doista dobra jeste cuganje, a sušta je suprotnost svoje uvek savršene blizanke Beth. 

Beth je od prvog dana života, svačija miljenica. Kad Beth pošalje Alvie kartu za let do Sicilije, Alvie se dvoumi. Ali kad dobije otkaz na poslu i cimeri je izbace iz stana, odednom se putovanje čini primamljivim rešenjem za trenutne probleme.

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/