U moru serija čiji skori dolazak je najavljen, jedna deluje da bi mogla da bude glamuroznija, ali i grešnija od mnogih. U pitanju je serija čija će tema biti blještavi i seksepilni, alkoholom i kokainom nabijeni, milionima i blicevima hranjeni svet visoke mode devedesetih godina prošlog veka.

U eri koja je “zvanično” započela kultnom naslovnom strana časopisa Vogue, termin “supermodel” ušao je u sve rečnike i dobio kulturnu težinu jednaku zvanjima “holivudske ikone” i “rok zvezde”. U godinama koje su usledile, ovom epohom glamura i greha bavili su se mnogi, na razne načine, pa i kroz knjige. Među njima je bilo i izdanje “Champagne Supernovas”, koje je 2014. godine objavila Maureen Callahan, a koje će sada poslužiti kao materijal za TV seriju.

Kalahan u svojoj knjizi piše o nekoliko velikih modnih imena, kao što su Kate Moss, Alexander McQueen i Mark Jacobs i prati njihov put od anonimusa i auts do statusa globalnih celebritija. Takođe, Kalahan dokumentuje i sve opasnosti koje je sa sobom slava donela, ali i kulturni uticaj koji su ove ličnosti imale na svoju i kasnije generacije i zapadno društvo u celini.

O ekranizaciji se ne zna mnogo. Tačnije, poznato je se samo da će tandem izvršnih producenata činiti Johnny Lin i Ben Shields Catlin. Prvi je poznat kao producent filmova “Bernie” i “American Made”, dok je drugi bio član brojnih producentskih ekipa i vodi svoju kuću The Storyhouse.

I pored nedostatka konkretnijih informacija, tema i imena oko kojih će se priča vrteti bili su sasvim dovoljni da zainteresuju javnost širom zemlje.

Ljubitelji mode i svih sociološko-kulturnih elemenata koji idu uz nju imaju, dakle, čemu da se raduju, jer će pre ove serije stići film o londonskoj modnoj sceni pedesetih godina 20. veka. To bi trebalo da bude poslednji film Daniel Day Lewis, a režira ga Paul Thomas Anderson i u bioskope stiže 25. decembra.

Izvor: Bosonoga.com

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/