Da biste dobili vodeću ulogu u holivudskom hitu potrebno je mnogo više od talenta.

Kao uostalom u svemu, i u ovom slučaju mnogo toga zavisi od sreće.

Biti na pravom mestu u pravo vreme, dobro se pokazati na audiciji i, na kraju, odlučiti u kojem ćete filmu igrati između dva ponuđena, su samo neki od faktora koji ključno određuju ko će završiti u nekom filmu, a ko ne.

U današnjoj igri „šta bi bilo, kad bi bilo“ bavićemo se kasting odlukama u vezi nekih poznatih ženskih uloga koje su određena glumačka imena nepovratno lansirala među zvezde, dok su druga proklinjala dan kada su odbile ove ponude.

1. Jennifer Lawrence - Shailene Woodley, Hunger Games

S obzirom na veliki uspeh trilogije romana po kojima je napravljen film, ni malo nas ne čudi činjenica da je veliki broj mladih glumica bio zainteresovan da se nađe u ulozi Katniss Everdeen. Ova uloga je lansirala karijeru Jennifer Lawrence  i od nje napravila najplaćeniju glumicu današnjice. Njena koleginica Shailene Woodley, koja je takođe išla na audiciju za ovu ulogu, ne može da se požali svojim dosadašnjim uspehom u svetu filma, ali je sasvim sigurno da bi danas bila znatno popularnija da ju je dobila.

2. Mila Kunis - Blake Lively, Black Swan

Blake Lively bila je samo jedna u nizu glumica koja se borila za ulogu nasuprot Natali Portman u ovom psihološkom trileru. Na kraju je lik loše devojke i balerine odigrala Mila Kunis, čija je crna kosa, iskustvo u plesu i prijateljstvo sa Natali, imalo odlučujuću ulogu u ovom izboru.

3. Julia Roberts - Meg Ryan, Pretty Woman

Uloga koja je od Julie Roberts napravila veliku zvezdu, mogla je vrlo lako da završi u rukama drugih glumica. Meg Ryan bila je prvi izbor producenata i režisera, ali je ona odlučila da odbije njihovu ponudu. Jennifer Connelly i Winona Ryder takođe su učestvovale na audiciji. Izbor je, ipak, pao na Robertsovu, zahvaljujući njenoj roli u filmu Steel Magnolias, koja je ostavila dobar utisak na režisera Pretty Woman Garryija Marshalla.

4. Angelina Jolie - Nicole Kidman, Mr and Mrs Smitt

Da li možete da zamislite svet u kome Brad Pitt i Angelina Jolie nisu bili zajedno gotovo deset godina i svojim ljubavnim avanturama nisu popunjavali naslovne strane vodećih svetskih magazina i tabloida? Sve je moglo da izgleda mnogo drugačije da Nicole Kidman, koja je već prihvatila ulogu Jane Smitt u ovom filmu, nije u poslednjem trenutku odlučila da je prepusti nekom drugom.

5. Kristen Stewart - Frances Bean Cobain, The Twilight Saga

Robert Patinson i Kristen Stewart su još jedan poznati holivudski par koji je svoju filmsku romansu prebacio i u stvaran život. Svoju globalnu prepoznatljivost mogu da zahvale filmu The Twilight Saga, koji je svojevremeno bio omiljeno štivo hordi tinejdžerki, ali i nekih malko starijih devojaka. Zanimljivo je da je uloga Bele prvobitno bila namenjena Frances Bean Cobain, ćerci Kurta Kobejna i Kurta Cobaina i Cortney Love. Ona ju je odbila pošto je smatrala da je scenario suviše seksistički. Hvala joj na tome!

Izvor: City.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/