Alias Grace (startovala 3. novembra na Netflix-u)

Nakon uspeha serije The Handmaid's Tale, koja je urađena prema istoimenom romanu Margaret Atwood ove godine čeka nas premijera nove serije koja se bazira na delu čuvene spisateljice. Za razliku od "sluškinje" nova serija nema u fokusu distopijsku budućnost, već prošlost.

Alias Grace je smeštena u 19. vek i viktorijansku Kanadu u kojoj mlada Irkinja, emigrant Grace Marks (Sarah Gadon) postane slavni "ubica" nakon što završi u zatvoru zbog ubistva šefa (Paul Gross) i njegove domaćice (Anna Paquin). Kao i sva dela Atwoodove i ova se bavi socijalnim pitanjima i političkim kontroverzama. Alias Grace iako objavljena 1996. godine bavi se teškim emigrantskim pitanjima, abortusom i klasnom razlikom, nečim što i u 21. veku predstavlja temu raznih debata i diskusija.  

"‘The Handmaid’s Tale’ nudi prozor u moguću budućnost koja čeka sve žene, dok ‘Alias Grace’  nudi uvid u prošlost kada žene nisu imale pravo glasa. "

Lady Dynamite (startuje 10.11 na Netflix-u)

Komičarka Maria Bamford vraća se na male ekrane u polu-autobiografskoj priči Lady Dynamite. U prvoj sezoni, pratili smo kako se Bamford nosi sa mentalnom bolešću i pritiscima oko snimanja. U drugoj sezoni, Maria pokušava da balansira između posla, prijateljskih i partnerskih veza, i kompleksnih produkcijskih ugovora, sastanaka i susreta.

Mudbound ( startuje 17. 11 na Netflix-u)

Ovaj multi-generacijski tv film o dve porodice ekranizacija je istoimenog romana Virgila Williamsa. Kasting je odrađen pažljivo sa selekcijom imena kao što su Carey Mulligan, Mary J. Blige, Garrett Hedlund i Jason Mitchell. Tv film je fokusiran na glavne junake i načine na koji se oni bore protiv rasizma i gubitka u posleratnom periodu u Misisipiju. Ovaj film premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu i već sada prognozira mu se veliki uspeh i broj nagrada.

She's Gotta Have It (startuje 23. 11 na Netflix-u)

Istoimeni film iz 1986. godine koji je bio odskočna daska za tada početnika u sedmoj umetnosti Spike Leea, sada je prenešen na mali ekran. Serije će se baviti romantičnim i profesionalnim izazovima Nole Darling (igra je DeWanda Wise), liberalne umetnice koja sebe karakteriše kao "otvorenu za seksualno eksperimentisanje". Tokom serije pratimo njene afere sa trojicom muškaraca, svi likovi koji se pojavljuju u seriji su bazirani na onim iz filma. 

The Marvelous Mrs. Maisel (staruje 29. novembra na Amazonu)

Fanovi serije Gilmore Girls obožavaće ovu seriju o domaćici iz sredine pedesetih godina prošlog veka, Jevrejki Miriam "Midge" Maisel (igra je Rachel Brosnahan). 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/