Dua Lipa (22) već sada može da se pohvali sa nekoliko smash hitova poput Be The One, Hotter than hell, New Rules i poslednji IDGAF.

Ova mlada britanska muzička zvezda albanskog porekla do sada je bila nekoliko puta nominovana za BBC Sound of... a dva puta je trijumfovala na Brit Awards nagradama koje su održane početkom godine u kategoriji za Najbolju britansku solo pevačicu i Najboljeg novog britanskog muzičara.

Sa pesmom "New Rules" Dua Lipa je postala prvi ženski izvođač koji je osvojio top mesto na UK plejlista nakon Adelinog trijumfa sa pesmom "Hello".

 U međuvremenu njen video za pesmu "New rules" je pregledan više od milijardu puta što ju je učinilo najmlađom pevačicom koja je uspela da ima toliko pregleda na Youtube kanalu.

Krajnje očekivano, ova mlada dama ima i sjajan ukus za muziku.

To je saznala ekipa američkog Vogue magazina koja ju je posetila u želji da sazna šta privatno sluša nova zvezda muzičke industrije:

Nelly Furtado: Baby Girl

"Ovo je pesma sa prvog albuma Nelly Furtado i pesma u koju sam se u startu ZALJUBILA."

Pink: Just Like A Pill

"Ako je neka pesma oblikovala moj odnos prema muzici i kreirala stil pisanja, to je onda ova numera."

Stereophonics: Mr. Writer

"Ovu numeru sam sa roditeljima imala običaj da slušam na putu ka školi, u kolima. Mislim da mi ja ta raznovrsnost u muzičkim žanrovima pomogla da budem danas ovakav umetnik kakav jesam. Ja nisam samo slušala pop, već i indie, indie rock, elektroniku, ali i old school hitove."

J.Cole: Crooked Smile ft. TLC

"Možda najbolja svirka na kojoj sam bila je bila njegova u klubu Coco u londonskom Camdenu. To je bio trenutak kada sam sa porodicom sa Kosova došla početkom 90-ih u London. Tada sam stalno izlazila u Coco u kom su nastupali najzanimljiviji muzičari."

Majid Jordan: A Place Like This

Ovu pesmu mislim da najviše volim zbog načina na koji je urađena produkcija aranžmana. A Place Like This je prepun tih čudnih ritmova koje i ja sama volim da provučem kroz svoje numere."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/