Otvaranje prolećne bisokopske sezone počelo je u velikom stilu.

Na repertoarima se nalaze naslovi koje smo iščekivali više od pola godine koji će nam otkriti kako se Alicia Vikander snašla u ulozi Lare Croft koja je donela planetarnu slavu Angeline Jolie (za koju mnogi smatraju da je Alicia nikada ne može zameniti u ovoj ulozi), da li je režiserski debi glumca Stanleya Tuccia pogodak ili promašaj i kakav nam je to psihološki triler priredio Steven Soderbegrh ovaj put.

Pored obećavajućih ozbiljnih naslova koji nam stižu ovog meseca, izdvojili smo i one koji obaćavaju dobru zabavu.

Red Sparrow

Jennifer Lawrence udružuje snage sa režiserom Hunger Games trilogije, i to u ruskom špijunskom trileru. Naoružana seksepilom, pištoljem i gomilom različitih perika, sigurni smo da će nam talentovana Jenn priuštiti dobru zabavu na bioskopskom platnu.

A Wrinkle in Time

Ako postoji neko ko može ekranizovati delo Madeleine L’Engle i njeno maštovito putovanje kroz vreme i to vidu fantazije, onda je to fantastična režiserka i producentkinja Ava DuVernay - dobitnica Oskara za svoj uveliko zapažen rad. A kada se u glumačkoj ekipi nalaze Reese Witherspoon, Oprah Winfrey i Mindy Kaling, znate da je u pitanju nešto vredno gledanja.

Foxtrot

Stvari postaju prilično neobične u Samuel Maozovom ostvarenju koje naziv nosi po praktično nadrelanoj sceni u kojoj vojnik igra foxtrot sa partnerom, a partner mu je ni manje ni više no puška. U pitanju je priča o tuzi roditelja i stanju u kome se nalazi država Izrael.. Hrabro i brutalno delo koje je sigurno vredno vašeg vremena.

Gringo

A sada malo komedije! I akcije! Charlize Theron nalazi se u glavnoj ulozi i to kao šef kompanije koja proizvodi lekove sa marihuanom, za medicinske svrhe naravno. Jednog od svojih zaposlenih Charlize šalje u Meksiko ne bi li nabavio robu, ali njega tamo kidnapuje ozloglašeni kartel. Ukoliko želite dobro da se zabavite ovo je film koji ćete gledati netrepćući.

Strangers: Prey at Night

Iako se radi o nastavku, kada je u pitanju Johannes Roberts koji potpisuje režiju nema strahovanja od razvodnjene priče, ali ima strahova i to istinskih! U pitanju je horor priča o troje nepozvanih gostiju koji "ispituju" bračni par, u potrazi za nekim ko se zove Tamara.

Tomb Raider

Čak iako niste fan akcione junakinje koja prevazilazi sve moguće i nemoguće prepreke, pri tome izgledajući kao boginja, sigurno je da će vas zanimati kako se Alicia Vikander snašla u ulozi Lare Croft, koja je u holivudske visine vinula Angelinu Jolie.

Unsane

Steven Soderbergh. Claire Foy. I iPhone. To je otprilke sve što nam je dovoljno da znamo ne bi li pogledali jedan od najiščekivanijih psiholoških trilera godine.

Final Portrait

Priča o čuvenom švajcarskom umetniku koji je bio podjednako ostvaren kao vajar, slikar, crtač i grafičar, dolazi pod rediteljskom palicom svima nam dragog i svakako poznatog glumca - Stanleya Tucci-ja. I to nikako nisu najznačajnija imena vredna pomena, zbog kojih sa nestrpljenjem išekujemo ovo ostvarenje. U glavnoj ulozi je Geoffrey Rush, a društvo mu većinu vremena pravi mlada (i vrlo zgodna!) nada Holivuda, Armie Hammer.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/