Možda mislite da je rano da prognoziramo koji filmovi će biti u trci za Oskara sledeće godine, ali film Vulture Club, čiju premijeru očekujemo tokom ove godine, već sada privlači veliku pažnju. Kako zbog postavke glavnih glumaca, tako i zbog platforme na kojoj će biti premijerno prikazan.

Naime, dugo najavljivani film Vulture Club sa Susan Sarandon u glavnoj ulozi, predstavlja prvenac platforme YouTube Red, koja pretenduje da postane ekvivalent jakim producentskim i distributerskim kućama.

Youtube platforma koja će u početku biti dostupna samo određenim pretplatinicima, izabrala je film Vulture Club za svoje premijerno "čedo". Pored glumice Susan Sarandon, nosioci radnje su i glumci Edie Falco, Matt Bomer i Lola Kirke -  takođe potencijani dobitnici filmskih nagrada. Nakon premijere na platformi, film će ići u redovan bioskopski repertoar, što je ujedno uslov da film uđe u trku za najprestižniju filmsku nagradu.

Iako datum premijernog prikazivanja dirljive drame još nije tačno potvrđen, poznato je radnja filma bazirana na teškom položaju novinara širom sveta: "Iransko-američka rediteljka Maryam Keshavarz daje prikaz teške pozicije ratnih reportera, dok nas dirljiva gluma Susan Sarandon posebno 'uvlači' u ovaj upečatljiv film", istakla je Susanne Daniels iz kompanije YouTube. 

Drama je bazirana na liku medicinske sestre koju glumi Susan Sarandon i koja preuzima drastične mere da bi oslobodila svog odraslog sina, novinara po profesiji, koga su zarobili teroristi. Nakon što uviđa besmisao državne birokratije, Susan otkriva prikrivenu zajednicu novinara i advokata koji bi mogli da joj pomognu. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/