Film Lorne Tucker Westwood: Punk, Icon, Activist je prvi film koji je ispratio neverovatno priču jedne od ikona našeg vremena – Vivienne Westwood, kroz njenu borbu da očuva integritet brenda, svoje principe i zaostavštinu.

Ovaj film biće prikazan u selekciji biografskih dokumentaraca Beldocsa sa naslovima o ljudima koji su već usmerili tok ljudskog društva kroz filmove. Projekcija je zakazana za 10. maj u 19h  u Kulturnom centru Vlada Divljan. 

Vivienne Westwood je velika dama pank roka. Bila je provokatorka koja je dovodila u pitanje prihvaćene vrednosti, doajen britanske mode, jedna od najuticajnijih začetnica trendova u novijoj istoriji. Film istražuje njenu uzlaznu karijeru, detaljno ispitujući njene umetničke kvalitete, aktivizam i kulturnu relevantnost.

Kombinujući kultni arhivski i novosnimljeni materijal, ova intimna priča o počecima koji su definisali jednu eru ispričana je kroz reči same Vivienne i dirljive intervjue sa ljudima iz užeg kruga njene porodice, njenim prijateljima i saradnicima.


Ko je Lorna Tucker?

Kalila se radeći iza kamere i uskačući u autobuse koji su je vodili na turneje sa rok bendovima poput Lupe Fiasco, The Cult i Queens of The Stone Age, snimajući video zapise sa turneja i promotivne materijale.

Prelazi na duži format priča i režira dokumentarce, piše scenarije i stvara eksperimentalne umetničke video projekte za klijente poput Alexandera McQueena, Vivienne Westwood, Nike, Redbull i ShowStudio.

Ovogodišnje 11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs domaćoj publici predstaviće čak 98 filmova u 14 programa, u 11 bioskopih sala sa više od 100 gostiju i bogatim programom namenjenim filmskim profesionalcima.

Beldocs festival biće održan od 7-14. maja u u sledećim dvoranama: Sava centar, Dom omladine Beograda, Dvorana kulturnog centra Beograda, Dom sindikata, Jugoslovenska kinoteka, Muzej jugoslovenske kinoteke, Muzej savremene umetnosti Beograda, bioskop Fontana, Centar za kulturu ”Vlada Divljan”, Cineplexx Ušće i art bioskop Kolarac.

Pored filma o Vivienne, ELLE vas savetuje da pogledate i ostvarenje o Marti Jovanović, našoj istaknutoj art umetnici - Rođena upravo sada (Born Just Now,
Robert Adanto, SAD / USA 2018, 84 minuta).

Film donosi intiman uvid u život Marte Jovanović, beogradske umetnice koja se bori da prebrodi posledice nasilja koje je okončalo njen osmogodišnji brak.

Ispratite zvaničnu stranicu Beldocs festivala gde će uskoro osvanuti i tačna satnica kao i kompletan program festivala koji startuje 7. maja.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/