"Znamo da će vam se dopasti 'Blaze Away' i ponosni smo na ovaj album. Neke od novih pesama još od marta sviramo uživo na našim koncertima, što je pravo uživanje. Uzbuđeni smo što sada pesme mogu čuti svi. A podrška fanova nastavlja da nas zapanjuje!", poručili su pevačica Skye Edwards i gitarista Ross Godfrey.

Albumu sa deset pesama prethodili su singlovi "Never Undo" i naslovna "Blaze Away" u kojoj gostuje reper Roots Manuva, a nove stvari kao i stare hitove imaće priliku da čuje uživo naša publika 23. juna na Main Stage-u Arsenal Festa 08 u Kragujevcu.

Morcheeba je od osnivanja 1995. godine prodala preko deset miliona primeraka svojih devet albuma, a poznati su po globalnim hitovima kakvi su "Otherwise" "Enjoy the Ride", "Blindfold", "Blood Like Lemonade", "Over And Over", "Rome Wasn't Built In a Day"...

“Već smo 20 godina u poslu, a nikad nam nije trebalo ovoliko vremena da turnejom obiđemo svet. Još uvek nalazimo fanove u mestima gde nismo svirali pre. Neki su čekali dugo da nas vide, a neki tek otkrivaju našu muziku", kaže Edwards.