Alfred Hitchcock je bio reditelj i producent poznat po veoma napetim i popularnim ostvarenjima u istoriji filma. Umeće da vas drži stalno u iščekivanju i nekoj spooky atmosferi gde vlada intenzivna napetost učinilo je da ga mediji ali i kolege nazovu The Master of Suspense.

Britanski režiser snimio je ukupno 53 filma tokom karijere duge šest decenija i postao ujedno prepoznatljiv po tome što je skoro u svakom svom filmu bio bar u jednom kadru. 

Njegov prepoznatljiv stil podrazumevao je upotrebu sporih pokreta kamere kako bi uhvatio pogled osobe i tako gledaoce pretvorio u voajere, a specifičnim kadriranjem pojačao anksioznost i strah. 

Konstantna napetost, prelepi glumci i glumice, nesvakidašnja triler radnja i svakako dva sata isčekivanja šta će da se dogodi na kraju je opšti utisak koji svaki njegov film ostavlja. Nažalost, ovaj cenjeni režiser nikada nije bio nagrađen Oskarom, što se smatra neverovatnim propustom Američke filmske akademije.

ELLE je u nastavku za vas pripremio sedam remek-dela Alfreda Hitchcocka koja ste možda gledali, ali kojima možete uvek da se vratite:

The Lodger

Man Who Knew Too Much

The 39 Steps

Na sledećoj strani pogledajte koja još ostvarenje reditelja Alfreda Hitchcocka morate pogledati, ako već niste: 

PageBreak


Notorious 

Psycho

The Birds

The Lady Vanishes 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/