Roman holiday

Film koji sam sa bakom kao dete gledala više desetina puta i posle još mnogo puta kao odrasla. I opet bih i uvek bih! To je bila za mene prava realna bajka, bajka bez happy enda, bajka u koju zauvek veruješ, koja ima za mene najlepšu, najsrećniju i najtužniju scenu rastanka istovremeno, a A. H. postaje i ostaje moja omiljena ličnost i glumica svih vremena.

Dirty dancing

Još jedan nezaobilazni film mog detinjstva. Zbog njega sam naučila sve replike koje izgovara Jennifer Gray i tako umesto nje upravo ja razgovarala sa Patrickom, ignorišući da nas deli ekran.  Volela sam ga, igrala sa njim i, naravno, zaljubila se u njega za ceo život. Bio je to moj prvi profesionalni, ali ljubavni dijalog sa njim idealnim.

La vita e bella

To je dokaz da se jedna od najstrašnijih tema, toliko iscrpljena u toliko odličnih filmova može obraditi na način na koji do tad nisam ni pomislila da je moguć. I to tako da usred najvećih strahota koje čovečanstvo pamti čovek može da izgovori: život jeste lep!

I tako sam još sat vremena sedela sama u pančevačkom bioskopu i plakala od sreće, tuge i zadivljenosti dok je publika uveliko već šetala gradom.

Match point

Woody Allen sigurno je jedan od nekoliko mojih najomiljenijih reditelja. Zahvaljujući njemu svima nam lakne i ne pomislimo da smo poludeli. Ovaj film najmanje liči na dela iz njegovog opusa, ali je za mene Match point njegov najkompletniji film. Poput strasne, duboke, ubojite, sirove opere i pravog horora.

Plava je najtoplija boja

Ovaj film mi je mnogo značio i lično i profesionalno. Dokazao je da čak i ono čega se glumci najviše plaše, a to su scene seksa, eksplicitnog seksa, mogu imati svoju punu svrhu i stajati čvrsto uz sve valere, emocije i procese unutar likova kad imate jedan ovakav film. Zaista me je ubedio u nešto što sam mislila da je gotovo nemoguće.

Steel magnolias

Aaaa! Kakvi glumici, kakvi likovi, kakve žene! Nakon ovog filma nikada nisam bila srećnija i osećala veću snagu kao žena i postala svesna nje, i da zaista nema malih ljudi, života i pobeda. Poslednja scena na groblju dokazuje svu njihovu veličanstvenost.

Marley & me

Danas imam patuljastog šnaucera, ne za kućnog ljubimca, nego za prijatelja, najveću ljubav, ličnog anđela i čuvara. I moj život i ovaj svet dobili su ono što može da stvori samo takva bezuslovna ljubav. Hvala im.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/