Nakon 10 godina postojanja bend Snarky Puppy je prepoznat i poštovan od strane publike, a osnivač Michael League ovog puta u Beograd dolazi sa svojim novim world music bendom ,,Bokante’’. Upravo su magičan glas pevačice Malike Tirolien i tekstovi na kreolskom i francuskom uz inovativne bas linije ono što lansira ceo zvuk Bokante-a. Kako je povezanost suština od koje ovaj Gremi nagrađivani muzičar polazi, to je baš ono što karakteriše projekte mladog Petra Krstajića.

Prepoznatljiv zvuk bubanj-bas dua Peđe Milutinovića (Vasil Hadžimanov band) i Pere Krstajića obeležio ih je kao jednu od najinovativnijih ritam sekcija na našim prostorima. Njihova konekcija, razumevanje ritma i gruva svakoga može da natera na pokret! Korišćenjem elektronskih matrica tokom svirke, Perin bend nezaobilazno stvara kreativnu muzičku oluju gde je ovoga puta uvezano majstorstvo Luke Ignjatovića na saksofonu i Save Miletića na klavijaturama.

Pera Krstajić je unikatni basista koji kombinuje melodije sprske tradicionalne muzike sa džez i elektronskim zvucima. Nedavno je diplomirao na čuvenom muzičkom koledžu Berklee College of Music pod mentorstvom neprikosnovenog vladara bas gitare Džona Patitučija, a ubrzo potom i osvojio nagradu na prestižnom takmičenju iz savremene muzike -“Lee Ritenour’s Six String Theory” koje mu je donelo priliku da nastupa, snima i putuje sa vrhunskim muzičarima svetske džez scene po SAD, Aziji i Evropi.

Petar trenutno radi na svom prvom albumu, a još uvek nesnimljene numere izvešće upravo njegov EPIPHANY band kao predgrupa Bokante benda na Kalemegdanu 26.jula od 21h.

Poslušajte kako zvuči bend Epiphany u nastavku: 

ELLE nagrađuje sa po dve karte, pet najbržih čitalaca koji se jave na mejl elle@adriamedia.rs i pošalju nam svoje lične podatke (ime i prezime).