Priča mjuzikla Inside Out prati sudbine šest žena koje se jednom nedeljno susreću na psihoterapiji kako bi se na što adekvatniji način suočile sa preprekama na koje nailaze u okviru muškocentričnog sveta u kom žive.

Bez obzira na to koliko su ostvarene kao poslovne žene, udate ili neudate, supruge ili majke, svaka od njih na sebi svojstven način pokušava da se izbori sa stereotipima koji su im nametnuti od strane savremenog sistema ili medijskog predstavljanja slike o idealnoj ženi koja bi trebalo da bude sve: idealno vitka, emotivno ostvarena, da prati modu, bude udata, majka, finansijski nezavisna, uspešna u poslu…

Svaka od junakinja iznosi problem sa kojim se suočava, sa nadom da će pronaći rešenje i da će se smelije suočiti sa svojim strahom i stvoriti za sebe neku novu šansu.

Kako navodi The NewYork Times, tajna uspeha ove predstave je da se publika oseća kao da je deo grupne terapije zahvaljujući ovim  “očajnim, inteligentnim, drskim, srdačnim, svesnim i odlučnim” ženama.  “Urađen je neobično dobar posao u građenju likova koji se čine kao pravi ljudi, sa pravim problemima”.

Ovaj inteligentan i vatren mjuzikl koji će biti u redovnom repertoaru Pozorišta na Terezijama dodatano je obogaćen zanimljivim koreografijama i spektakularnim muzičkim aražmanima i punoćom zvuka kakva, nije neskromno istaći, nije ostvarena ni na njujorškim scenama. Glumačku postavu čine: Jelena Jovičić, Dušica Novaković, Suzana Lukić, Ivana Knežević, Ivana Popović Ilijin i Mina Lazarević, a komad potpisuje rediteljka Ana Grigorović.

REČ REDITELJA

Da li sam debela? Da li me voli? Da li sam dobra majka? Da li mi je posao bitniji od svega?

Žene pitaju, a odgovaraju muškarci, modni magazini, astrolozi, prijateljice koje ista ta pitanja muče. A muče nas jer nam je davno neko rekao – moraš biti lepa, pametna, dobra supruga i majka, imati karijeru… Listi nema kraja jer se od žene danas očekuje mnogo. Ukoliko u tome ne uspe, onda sa njom nešto nije u redu. I eto nas na psihoterapiji! Dina, Moli, Liz, Klo i Sejdž našle su se na grupnoj seansi kod Grejs u pokušaju da nađu odgovore. Umesto odgovora, našle su jedna drugu. Pritisak koji su imale zamenilo je prijateljstvo i osećanje da su prihvaćene bez obzira na sve.

Takva sam kakva sam. Baš me briga da li me voli. Naravno da sam dobra. Moj život, moja stvar.

Za svaku ženu je važno da izgovori ove rečenice. Da ih izgovori više puta dok ne shvati da su njena sreća i zadovoljstvo jedino što treba da je zanima. Ova predstava ima srećan kraj jer su naše junakinje spremne da se suoče sa preprekama koje im život nameće. Nije jednostavno, a ni lako. Ali moguće je biti savršeno nesavršena. Biti voljena baš takva kakva jesi. Za početak, odgovoriti na jedno jedino pitanje: Da li sam spremna za novi dan?

Premija je zakazana za petak, 26. oktobar 2018. godine. 

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/