Zvanične potvrde da se treći deo filma Sex and the city snima još uvek nema, ali kako prenosi Vogue.com, i dalje u Holivudu postoje indikacije da ćemo ipak uskoro gledati još jednu filmsku priču sa Carrie, Mirandom, Charlotte i Samanthom (valjda i sa Samanthom).

U svakom slučaju, ako se taj treći deo desi, holivudska šuškanja predviđaju smrt jednog od glavnih likova u filmu koji je nastao kao logičan nastavak istoimene i čuvene serije.

Naime, prema pisanju novinara Vanity Fair magazina - Jamesa Andrew Millera, u trećem nastavku plan scenarista i kreatora priče je da umre Mr. Big (a.k.a. Zverka), odnosno John Preston, koga igra Chris Noth. Njegovom liku je predviđeno da umre i to od srčanog udara u kupatilu, prilikom tuširanja.   

James je to otkrio u svojoj podcast emisiji Origins koja istražuje aktuelna holivudska šuškanja u želji da dođe do istine, a poslednje tri su baš za temu imale Sex and the city. Upravo u jednoj od tih gostovao je Chris koji je gle ironije, otkrio kako mu se nisu svideli filmski nastavci serije, te da je očekivao bolju razradu cele priče.

"Mislim da su malo preterali i da je bilo dosta sentimentalnih i patetičnih trenutaka koje smo trebali da izbegnemo. S druge strane, mislim da je radni scenario za treći deo sjajan. Bar su me tako obavestili oni koji su imali priliku da ga pročitaju."

Dramatičan obrt u priči navodno je bio još jedan razlog zbog kog je Kim Cattrall odbila da potpiše novi ugovor za treći deo, prema neimenovanom izvoru Millera.

"Ljudi koji su bliski sa Kim veruju da je scenario zaobišao njenu priču i lik Samanthe stavio u pozadinu svega. Jer smrt glavnog muškog lika desila bi se na početku priče i sama Carrie bi se u celom filmu bavila žaljenjem za mužem više nego druženjem sa svoje četiri najbolje prijateljice."

Da li se već pitate kakav couture momenat će imati Carrie na sahrani?

Naravno, Miller se dotakao i priče oko honorara koja je bila takođe prepreka da Kim pristane na treći deo. Po njemu velikoj četvorci je ponuđena ista suma novca, po milion dolara i jednak share od prodaje što se nije svidelo Cattrallovoj.

Šta će se desiti sa #sexandthecity niko još ne može da precizira, ali da ova priča nije gotova dokaz su i ova poslednja "šuškanja". 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/