Dušan Duško Radović, rođen je u Nišu 29. novembra 1922. godine. Bio je novinar, pesnik, pisac, afotističar i TV urednik.

Radio je kao glavni urednik "Pionirskih novina", programa za decu Radio Beograda, a bio je i urednik Programa za decu Televizije Beograd i urednik lista "Poletarac". 

Od 1975. godine bio je urednik Studija B, a umro je 16. avgusta 1984. godine u Beogradu.

U nastavku pročitajte najzanimljivije aforizme i citate koje je legendarni Duško Radović napisao. 

"Roditelji, tucite svoju decu čim vidite da liče na vas."

"Teško je biti dete i biti dobar."

"Ako rešite sve probleme svoje dece, oni neće imati drugih problema sem vas."

"Imati prijatelje, to znači pristati na to da ima lepših, pametnijih i boljih od vas. Кo to ne može da prihvati, nema prijatelja."

"Lopta je kao udavača. Ne muvaj se oko nje ako nemaš ozbiljne namere. Ako ne misliš da je uzmeš."

"Кad neko nema šta da kaže o tome šta jeste najčešće govori o tome što nije. Nije blesav, nije sisao vesla, nije mačiji kašalj, nije naivan, nije čuvao ovce..."

"Molimo pametne i poštene da čuvaju zdravlje i ne gube nadu. Za svaki slučaj. Ako nam niko drugi ne pomogne."

"Juče i prekjuče bili ste na imanju i osećali ste se dobro. Danas se vraćate na ovo naše zajedničko nemanje i ponovo postajete bespomoćni i mrzovoljni. Izgleda da drukčije i ne može. Ono što imamo na jednoj strani, to mora da fali na nekoj drugoj."

"Ima žena koje vole samo svoje muževe. Nisu ništa posebni ti muževi, već te žene."

"Svaka žena ima po jednu, prvu ljubav, za uspomenu i dugo sećanje, za kajanje i uzdisanje, za bolje razumevanje poezije i muzike."

"Nemojte živeti sto godina, jer će vam deca tada imati po sedamdeset i osamdeset godina i tek tada nećete znati šta da radite s njima."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/