Početkom novembra imali smo prilike da čujemo prve singlove nekih dama koje odavno važe za miljenice muzičke scene.

Prva je singl lansirala Sade, još 8. novembra. Pesma "The Big Unkown" prvi je singl soul kraljice nakon sedmogodišnje pauze, ako ne računamo pesmu "Flower of the Universe" koju je napisala i otpevala za film A Wrinke in Time, početkom ove godine.

Nešto malo posle nje fanovi pevačice DIDO oduševili su se kada je pevačica na svom Youtube kanalu premijerno pustila u eter svoj prvi singl nakon 5 godina!!! Pesma "Hurricane" najava je njenog petog po redu albuma koji će u martu sledeće godine ugledati svetlost dana te i turneje. Ovo će inaće biti prva turneja engleske kantautorke i pevačice nakon 15 godina!! 

U međuvremenu i Mariah Carey je objavila svoj najnoviji album "Caution" na kom je po prvi put sarađivala sa Stereotypes, Bibi Bourelly i Skrillex. Dok mnogi hvale MC album i smatraju da je jedan od njenih najboljih mi smo malo skeptični i imamo osećaj da stalno slušamo jednu te istu pesmu.

S druge strane oduševila nas je saradnja Miley Cyrus i Marka Ronsona! Singl "Nothing breaks like a heart" prati neobičan i vrlo efektan spot u kome Miley glumi prestupnicu koja beži policiji i u kolima i prilikom toga prolazi kroz striptiz bar, supermarket i druge objekte.

Preslušajte u nastavku top 13 novih pesama za kraj godine:     

Dido- Hurricanes

Cheryl - Love Made Me Do It

Sade - The big unknown

Khalid - Better

White Lies  - Believe It

Mariah Carey - With You

Robyn - Honey

Sigrid - Sucker Punch

Jessie Ware -Overtime

Avril Lavigne - Head Above Water

Mumford & Sons -If I say I love you

Cat Power -Stay

Hozier - NFWMB

Miley Cyrus i Mark Ronson - Nothing breaks like a heart

Priredila: Ana Dodig