Ideali lepote menjaju se iz godine u godinu, a najčešće ih nameću mediji i javne osobe.

Kako piše portal Ranker, u poslednjem veku, lepota je zaista prošla kroz sve moguće oblike. Dok jedna decenija nameće mršave devojke i modni 'košmar', već nekoliko godina kasnije su cenjenije obline i stilski minimalizam.

Evo kako su se ideali lepote i modni trendovi menjali od 1920. godina do danas:

1910.

Kod ženske figure je bilo poželjno da se istakne tanak struk i malo širi bokovi. Nosili su se korseti i haljine stegnute u struku koje dosežu do stopala. Takođe, raskošan i upečatljiv šešir je bio neizostavan modni dodatak.

(Istorija modnih revija: Od salonskih prezentacija koje su bile zabranjene za fotografe do multimilionskih revija u Grand Palaisu)

1920.

Lude dvadesete donose ravne linije u krojevima haljina koje se skraćuju do kolena. Haljine se ukrašavaju mnogobrojnim dodacima poput bisera i perlica, nosi se upečatljiv nakit, a ceni sitnija ženska figura. Frizure bivaju poput kaciga, a šešire zamenjuju oglavlja.

1930.

Tridesetih godina moda postaje glamuroznija, a ceni se žensko telo vretenastije i sitnije građe bez preteranog isticanja oblina.

1940.

U ovom periodu se u ženskoj modi pojavljuju elementi muške mode tako da žene počinju da nose pantalone, sakoe i odela. Popularni su šeširi manjeg oboda i kovrdže u kosi. Što se tiče figure, poželjno je naglasiti struk i zdrave ženske obline.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/