Pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i  filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih, Still Corners je projekat koji zajedno realizuju Greg Hughes i Tessa Murray.

Grupa je osnovana ubrzo nakon što je Hughes, kao „emigrant“ iz Amerike, upoznao Tessu na železničkoj stanici u Londonu.

Still Corners su 2010.godine objavili su EP „Don't Fall in Love / Wish“ za Great Pop Supplement lejbl uz video spot za pesmu „Wish“ koji je uradila Lucy Dyson.

Činjenicu da su u samo jednom danu prodali svih 700 primeraka, za izdavačku kuću Sub Pop je značila da sa njima što pre treba potpisati ugovor. Već naredne godine, objavljen je njihov prvi album „Creatures of an Hour“.

(ELLE izbor: 5 novih pesama za vikend)

Do momenta kada je došao na red i njihov drugi album (2013), Still Corners su se odmakli od uticaja muzike 60-ih godina ka zvuku osamdesetih inspirisani „Avalonom“ Roxy Music-a.

Sa albuma „Strange Pleasures“ izdvojili su se singlovi „Fireflies“ koji je Pitchfork prozvao najboljim novim singlom, kao i „The Trip“ - naša omiljena pesma. 

Za snimanje trećeg albuma, Greg i Tessa tražili su mir i pronašli su ga na morskoj obali Engleske.

(Sedam omiljenih filmova srpskog DJ-a Marka Nastića)

Tamna boja mora inspirisala je i naziv ovog izdanja – „Dead Blue“.

Album sa kojeg se izvojio singl „Lost Boys“ inspirisan Brianom Vilsonom, objavili su za sopstvenu izdavačku kuću „Wrecking Light“ u septembru 2016.godine. „Dead Blue“ bio je najviše kotirani dream pop album na „The Line of Best Fit“ te godine.

Njihovo najnovije, četvrto studijsko izdanje objavljeno je prošle godine.

„Slow Air“ budi atmosferu po kojoj su Still Corners poznati i nastavlja put ovog benda kroz „sočno“ i eterično izdanje inspirisano vatrom američkog zapada.

„Želeli smo da čujemo divnu gitaru i bubnjeve i nešto drugačije, spiritualno i gotovo nedefinisano, uz taj klasični vajb pesama. Uvek se trudimo da dobijemo zvuk koji čujemo duboko u sebi, pa smo požurili, da ne dozvolimo mozgu da se previše umeša”  kaže Tessa i dodaje: “Ime albuma, po mom mišljenju, najbolje prenosi osećaj koji imam kada ga slušam, nekako je „vazdušast“ i predivan“. 

„Black Lagoon“ vodeći singl sa albuma, u svom video  izdanju prati bend na putovanju od pustinje do okeana u potrazi za izgubljenim rajem. Sniman je u Teksasu, Arizoni i Kaliforniji malom filmskom kamerom, dok se članovi ovog benda voze u nepoznato belim Mustang kabrioletom. 

Turneja kojom promovišu album „Slow Air“ dovešće ih prvi put i u Beograd, i to 7. maja kada će bend u sali Amerikana Doma omladine predstaviti opus svojh najboljih pesama.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/