Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne propustite: Berninijeva škola i rimski barok, remek-dela u Narodnom muzeju

Veoma značajna italijanska izložba “Berninijeva škola i rimski barok. Remek-dela iz Palate Kiđi u Ariči“ otvorena je u Narodnom muzeju i biće na raspolaganju za posetioce do 26. maja.

  Izvor: "Sveti Andrej sa krstom" Đovani Batista Gauli

„Berninijeva škola i rimski barok. Remek-dela iz Palate Kiđi u Ariči“ obuhvata 55 značajnih dela iz Palate Kiđi u Ariči, gradu blizu Rima i priređena je u godini značajnih jubileja: 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda i 175 godina postojanja Narodnog muzejaNa izložbi su predstavljena dela baroknih majstora među kojima su Đovan Lorenco Bernini, Pjetro da Kortona, Borgonjone, Salvator Roza, Đovani Batista Gauli, Kavalijer d’Arpino, Đačinto Điminjani, Matija Preti, Andrea Poco, kao i francuski i flamanski umetnici koji su boravili u Rimu toga doba.

Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2012:08:10 11:52:11

"Orfej i Euridika napustaju podzemlje" Đuzepe Cezari, nazvan Kavalijer d'Arpino

“Ovom izložbom se obeležava 140 godina diplomatskih odnosa između Italije i Srbije i ona čini deo bogatog programa i duge saradnje na polju kulture. Biće realizovane i druge inicijative koje imaju za cilj da doprinesu razvoju zajedničkih aktivnosti”, rekao je ambasador Italije NJ.E. Karlo Lo Kašo na otvaranju izložbe.

Software:Adobe Photoshop CS2 Macintosh Created: 2010:12:22 20:33:18

"Leto" Mario Nuci, nazvan Mario de Fjori, i Karlo Marati, nazvan Marata

Izložbu je organizovao Glocal Project u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu i Narodnim muzejom u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije i opštinske uprave Ariče.

Software:Adobe Photoshop Camera Raw 9.1.1 (Windows) Created: 2019:03:08 09:29:39

Sa otvaranja izložbe, foto: Press

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity