Nakon veoma uspešnog prikazivanja na ovogodišnjem FEST-u, u domaće bioskope stiže francuski triler sa Vincentom Casselom u glavnoj ulozi. 

Fleuve noir (Crna Reka) je svojevrsni povratak reditelja Ericka Zonce u art house vode,  koji je napisao i scenario za ovaj neo noir film na osnovu knjige izraelskog pisca Drora Mišanija "A disturbing disappearance" (Tik Ne'edar).

Slučaj nestanka tinejdžera Denija, poveren je istrošenom detektivu i alkoholičaru (Vincent Cassel). On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima. Denijev bivši nastavnik postaje neobičajeno zainteresovan za ovaj slučaj i nudi svoju pomoć detektivu.   

Nestanak trinaestogodišnjeg dečaka pokreće lavinu događaja koje otvaraju brojna pitanja savremenog društva kao što su odnosi u porodici, u školi i proces odrastanja u društvu u kakvom živimo.

(Veliki intervju sa Vincentom Casselom: Žene žele sigurnost, dok muškarci tragaju za avanturom)

Prema rečima režisera on se i odlučio za ovaj žanr i za ovu tematiku upravo zbog toga što kroz ovu temu najbolje može da oslika brutalnost savremenog društva.

„Ova priča donosi nekada težak, a nekada brutalan odnos roditelja i dece, prikazan kroz zamršenu mrežu lažnih tragova isprepletanih sa zlostavljanjem i nasiljem. Priča se bavi veoma osetljivim temama, koje ujedno prikazuju i najgora nedela čovečanstva: incest i ubistvo. Želeo sam da skrenem pažnju na ove užase koristeći fikciju kako bi publiku doveo do ivice terora, a ipak je zadržao podalje od još užasnije istine.“ – izjavio je Zonca.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/