Ukoliko ste ljubitelj filmova Bohemian Rhapsody ili Green Book, onda ste uveliko u toku sa holivudskom industrijom koja u poslednje vreme sav svoj fokus stavlja na ostvarenjima koja se baziraju na istinitoj priči.

Bilo da je to biografija nekog umetnika, ili događaj koji je obeležio neku epohu, neki grad, inspiracije nikada ne fali.

(Ona se ne plaši: Pismo Emme Thompson koje je uzdrmalo Holivud)

Samim time, u nastupajućim mesecima čeka nas još više visoko budžetnih produkcija po istinitim pričama. 

(Da li ste znali? Ovi ljubavni filmovi zasnovani su na istinitim događajima)

Slede probrani filmovi za koje smatramo da će se istaći.

Saint Judy

Inspirativna priča o imigracionoj advokatici dovoljna je da svakog čoveka podstakne na revoluciju. Priča prati Judy Wood koja radi sa Asefom, aktivistkinjom iz Afaganistana koja je pobegla iz rodne zemlje. Film obrađuje teme nasilja, imagracionog sistema i rodnu nejednakost. 

The Dirt

Za obožavaoce rok muzike, ovaj film o legendarnom bendu Motley Crue biće pravo zadovoljstvo. Snimljen po njihovoj autobiografiji pod imenom "The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band", na velikom ekranu pratimo priču o kontraverznom bendu koji su svi zavoleli. 

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Po uzoru true-crime dokumentarca na istu temu, ovaj film u fokusu ima priču serijskog ubica Teda Bundya iz perspektive njegove bivše partnerke Elizabeth Kloepfer. Dok kritike navode da je u pitanju senzacionalističko prikazivanje jednog od najvećih zločinaca u američkoj istoriji, pitamo se kako će Zac Efrons i Lily Collins izneti glavne uloge. 

The Best of Enemies

Kultni glumci Taraji P. Henson i Sam Rockwell nalaze se u ulogama poznatih istorijskih ličnosti - aktivistkinje Ann Atwater i vođe Ku Klux Klana C.P. Ellisa. Zbog poslovnih obaveza primorani su da sarađuju, dovodeći do promena koje niko nije mogao da predvidi. 

Hotel Mumbai

Prikazan na ovogodišnjem Fest-u, film prati trenutak kada je čuveni hotel Taj Mahal bio pod opsadom pakistanskih terorista koji su 2008. godine puna četiri dana držali više od 200 talaca u raskošnom kompleksu mumbajskog hotela. Dev Patel, glumac koji se proslavio ulogom u filmu Slumdog Millionaire, nalazi se u glavnoj ulozi lokalca koji radi u hotelu, dok Armie Hammer igra Amerikanca koji sa suprugom Indijkom dolazi da provede vikend u čuvenom hotelu. 

Tolkien

Zaluđenici The Lord of the Rings i Hobbit trilogije jedva će dočekati ovaj film! Nicholas Hoult je u ulozi legendarnog pisca J.R.R Tolkien, koji pronalazi inspiraciju za svoja remek dela u engleskom selu posle Prvog svetskog rata. 

Rocketman 

U ulozi Eltona Johna našao se Taron Egerton. Ovo je film koji donosi Eltonovu saradnju sa Berniem Taupinom, njegovo prihvatanje seksualne orijentacije ali i problem sa zavisnošću od droge i alkohola. S obzirom da je Elton John zapravo producent ovog filma, očekujemo spektakl. 

Napisala: Anja Paspalj

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/