Koreografkinji Korzo teatra iz Haga, pripalo je prestižno priznanje koje po deveti put dodeljuju Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile.

Dunji Jocić nagradu je uručio generalni direktor kompanije Vip mobile, Dejan Turk, na sceni Pozorišta Atelje 212, nakon predstave „Ne govori sa mnom dok spavam“.

Zbog velikog interesovanja publike, pored dva planirana izvođenja ove predstave 31. marta, organizovan je i dodatni termin izvodjenja 30. marta, pa je komad igran ukupno tri puta pred beogradskom publikom.

Sala Ateljea 212 bila je do poslednjeg mesta ispunjena, sedelo se čak i na podu, a umetnici su ovacijama ispraćeni.

Režiju, koreografiju i dizajn scene za komad o Endiju Vorholu potpisuje Dunja Jocić.

Dunja Jocić je svoje prve baletske korake napravila u Baletskoj školi „Lujo Davičo“ u Beogradu u kojoj je diplomirala 1998. godine, nakon čega studije nastavlja na Roterdamskoj akademiji za igru. Nakon sticanja diplome u Roterdamu, 2002. godine, igrala je sa istaknutim koreografima i u kompanijama, poput Klub Gaj i Roni i Emio Greko/ Piter Šolten (Holandija), Ballet du Nord (Francuska), Saskia Bodeke i Piter Grinavej. 

Svoju prvu samostalnu produkciju "Bez cveća, molim" kreirala je 2007. godine, a u okviru svojih koreografskih angažovanja, oprobala se i na ekranu. Tako je nastao nagrađivani film "Ogledanje" (2011), kao i njen drugi filmu "Priča“.

Koreografski radovi Dunje Jocić do danas su prikazni na brojnim pozorišnim scenama i festivalima, a prošle godine je na Festivalu igre u Holandiji dobila jedno od najprestižnijih priznanja, nagradu za najboljeg nezavisnog koreografa u 2018. godini.

Nagrada „Vip poziva“ ustanovljena je pre osam godina sa ciljem promocije rada uspešnih baletskih umetnika sa naših prostora, koji su svoje karijere gradili u inostranstvu.  

Mini intervju sa dobitnicom vas čeka u aprilskom broju koji je u prodaji od 22. marta.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/