Pedeset godina nakon smrti legendarne Marilyn, ona ostaje i dalje jedna od najsjajnih holivudskih zvezda, čiji život i dalje intrigira svet.

To dokazuje i BBC koji bi uskoro trebalo da lansira seriju o čuvenoj glumici i njenoj poslednjoj godini života (1962), prenosi Variety. Serija bi se bazirala na opširnom istraživanju Keitha Badmana "The Final Years of Marilyn Monroe", te pratila period kada je Monroe imala ozbiljne psihološke traume, te trpela distanciranje velikih holivudskih studija koji u tim trenucima nisu hteli ništa sa njom da imaju.

Poznato je kako je tada najveći i najpoznatiji studio 20th Century Fox planirao da okonča njen ugovor u sred snimanja filma "Something’s Gotta Give" sa Dean Martinom.

Monroe je preminula pre završetka filma...

(Od šminke do parfema: 5 trikova Marilyn Monroe za lepotu koje bi svaka žena trebalo da zna)

Naravno serija "The Last Days of Marilyn Monroe" imaće u fokusu i njen ljubavni život koji je i te kako obeležio njene poslednje godine života.

Na samom početku 1962. godine, pojavile su se glasine o njenoj aferi sa američkim predsednikom John F. Kennedyjem nakon čuvene scene kada je Marilyn predsedniku SAD-a čestitala rođendan u seksi uzanoj glitter haljini, otpevavši mu “Happy Birthday” na žurki u Madison Square Garden-u. 

(Bizaran, ali delotvoran: Napitak kojim je Marilyn Monroe održavala liniju) 

“U mesecima pred smrt Marilyn, iako obožavana širom sveta, osećala se izdanom, napuštenom, cinično prevarenom jer su joj svi ulivali lažnu nadu”, izjavila je Anne Pivcevic, izvršni producent BBC studija.

Njena smrt rastužila je ceo svet a od nje napravila legendu, čiji život je dobio bezbroj ekranizacija nudeći nekoliko jakih tema kao što su moć, ljubav, politika i samoubistvo.

Serija će obuhvatiti i trenutak kada se Monroe borila sa benignom bolešću endometriozom, te turobni vikend koji je provela sa Frank Sinatrom u njegovom domu na jezeru Tahoe, te hospitalizaciju u bolnici Payne Whitney Hospital, kao i odlaganje medija da objave vest o smrti, što su mnogi videli kao znak da se neke stvari zataškaju. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/