Živahno muziciranje, intenzivna lirika i lepota tona - osobine su koje su ovom izvanrednom umetniku osigurale mesto među najpoznatijim izvođačima danas.. Rođen u Rusiji, veliki violinista usmeren je ka otkrivanju izražajnih dubina svog širokog repertoara.

Kritika ga opisuje kao muzičara besprekorne tehnike i intonacije, koji koristi snažnu umetničku imaginaciju da iskaže svoje muzičke ideje.

Krilov je sarađivao je s mnogim vodećim svetskim orkestrima među kojima su i Filharmonijski orkestar Radio Francuske, Nemački simfonijski orkestar, Filharmonija milanske Skale, Londonska filharmonija, Sanktpeterburška filharmonija, Orkestar Marijinskog teatra,..kao i sa brojnim poznatim dirigentima.

Značajni nastupi Sergeja Krilova u sezoni 2018/19. uključuju izvođenje Koncerta za violinu Čajkovskog sa Mihailom Pletnjovim, Prvi violinski koncert Prokofjeva sa Simfonijskim orkestrom iz Birmingema, Prvi koncert Paganinija sa Sanktpeterburškom filharmonijom i Šarlom Dituom, zatim saradnju s Orkestom Gulbenkijan, Zagrebačkom i Beogradskom filharmonijom, Filharmonijom Bi-Bi-Sija i Uralskom filharmonijom, najzad i gostovanje s Litvanskim kamernim orkestrom u Beogradu.

Sergej Krilov posvećuje veliki deo svog vremena kamernoj muzici, svirajući s pijanistima Denisom Macujevim, Nikolajem Luganskim, Itamarom Golanom, Mihailom Lifitsom, Brunom Kaninom i Borisom Berezovskim, a u većim kamernim ansamblima s umetnicima kao što su Elena Baškirova, Jurij Bašmet, Maksim Risanov i Aleksandar Knjazev.

Na beogradskom koncertu, Sergej Krilov će predvoditi eminentni kamerni ansambl iz Viljnusa, na čijem čelu se nalazi kao umetnički direktor od 2008. godine.

Ansambl neguje repoertoar od baroka do savremene muzike, u svojoj skoro šest decenija dugoj istoriji nastupao na 6 kontinenata u najznačajnijim koncertnim dvoranama, sarađujući sa legendarnim muzičarima među kojima su Jehudi Menjuhin, Mstislav Rostropovič, Arvo Pert, Žan Pjer Rampal i drugi.

Sergej Krilov je iz svog raznovrsnog repertoara  za beogradski koncert odabrao najlepše kompozicije Čajkovskog (Serenada), Sarasatea (Andaluzijska romansa i Karmen fantazija) i Sen-Sansa (Introdukcija i Rondo kapričozo).

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po cenama od 900 i 1200 dinara.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/