Britanski film Blinded by the Lightu čijoj se glumačkoj postavi ne nalaze velika holivudska imena, definitivno je ostvarenje koje će u vama probuditi onaj dobar osećaj.

Uz reditelja koji se proslavio filmom Bend It Like Beckham, te talentovanu mladu glumačku ekipu, još jedan razlog zbog kojeg ćemo pohrliti u bioskopske dvorane je inspiracija iza filma – pesme "The Boss-a" Brucea Springsteena.

Osim što su kroz radnju isprepleteni motivi iz nekih od njegovih najvećih hitova, pesme s potpisom Springsteena istovremeno stvaraju soundtrack u kojem ćete uživati.

(Ovo će probuditi vaše najgore košmare: HBO predstavlja novu mini-seriju Chernobyl)

Film Blinded by the Light je priča o odrastanju Javeda, britanskog tinejdžera pakistanskih korena u engleskom gradiću Luton.

Usred rasnog i ekonomskog previranja, Javed se okreće pisanju poezije kao begu od netolerantne okoline te nepopustljivih i tradicionalnih stavova njegovog oca.

Javedov svet se menja nakon što ga prijatelj iz razreda upozna s muzikom Brucea Springsteena u čijim moćnim stihovima pronalazi poveznice sa životom svoje radničke porodice. Istovremeno s pronalaskom novog katarzičnog outleta za svoje snove, Javed pronalazi hrabrost da se izrazi na svoj jedinstven način.

Blinded by the Lightveć je proglašen "feel good" filmom godine, a filmski kritičar portala Indiewire opisao ga je kao veličanstvenu priču o odrastanju koja zrači ozbiljnošću bolivudskih mjuzikala, prigrljuje život imigranata i unosi živost i vibrantnost u simpatične likove s nepobedivim optimizmom koji je bio jednako redak u vreme mandata Margaret Thatcher u Engleskoj, koliko je redak i danas u Trumpovoj Americi.

Trailer pogledajte u nastavku:

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/