Naravno da na kulturno-modnom spektaklu kakav je Met Gala ne bi trebalo da se držite ustaljenih stilskih pravila, štaviše poželjno je baš suprotno, da ih se ne držite.

Pogotovo kada se uzme u obzir ovogodišnja tema događaja "Camp: Notes On Fashion" inspirisana esejem Susan Sontag iz 1964. godine, koja podrazumeva estetiku lošeg ukusa upakovanu u ironiju, ali sa stilom.

Lady Gaga je recimo apsolutno dominirala pri izboru toalete, dok je jedan deo igrao na sigurno, drugi je jednostavno omašio, a treći je naravno preterao.

Harry Styles i Jered Leto ne potpadaju ni pod jednu od ovih kategorija, reklo bi se da su njih dvojica ovu temu shvatili kao šalu, tačnije kao odličnu ideju da se našale sa samom temom.

(Striptiz na crvenom tepihu: Lady Gaga se na Met Gali presvukla čak četiri puta (FOTO)

Možda je najbolji opis taj da su njihovi stajlinzi bili sasvim odgovarajaći za maskenbal, ali za maskenbal kome je tema bila neodređena ili ona pak da samo šokira.

E, pa u ovoj drugoj nameri poprilično su uspeli.

Glumac i pevač Jared Leto, pojavio se u kreaciji svog dugogodišnjeg prijatelja Alessandra Michela (ništa drugo nismo ni očekivali i da Guccinije bio sponzor prestižne manifestacije).

Duga crvena haljina od svile, nalik onoj svešteničkoj nije bila ništa naročito šokantna, s obzirom da smo ovakve kreacije imali prilike da viđamo i na samom kreativnom direktoru Gucci-ja.

Dijamantski harnes i narukvica odlično su se uklopili u outfit i bili bi sasvim dovoljni da odgovore na temu događaja, sasvim, sasvim dovoljni.

(Naomi, Kendall, Rosie: Šta su najbolji modeli sveta nosili na Met Gali)

Ovako, sa aksesoarom u vidu sopstvene glave (načinjene od voska naravno), Leto je izgledao kao klasična dvorska luda.

Čovek je došao da se dobro zabavi i našali sa čitavim događajem - ako nas pitate i u tome je uspeo, pogotovo kada je počeo da se plezi fotografima prilikom poziranja na crvenom tepihu.

Jaredov mlađi kolega, pevač Harry Styles odlučio se za nešto blažu varijantu provokacije.

Baš kao što je slučaj i sa gorepomenutim čovekom sa dve glave, Styles bi takođe prošao vrlo, vrlo lepo na red carpet defileu, da se nije pojavio u transparentnom kombinezon odelu sa čipkanim momentima, te odlučio da istakne još jedan detalj.

Naime, mlada pop nada odlučila se ipak na rizik te celom svetu pokazala svoje bradavice.

Ali zaštooo?!

Leto i Styles na časove kod Lady Gage do sledeće Met Gale.

Tekst: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/