Ima li boljeg načina da se provede godišnji odmor od udobne ležljake, sunčane plaže s najplavetnijim pogledom na daljine i knjige koja briše sav stres i običnost svakodnevice.

Od fikcija do ljubavnih romana, važno je samo da je knjiga pitka i da se čita u jednom dahu.

(Meša Selimović: 11 najlepših citata slavnog pisca o životu, snu i željama)

Stoga smo istraživajući, došli do romana novijeg datuma koji će se sjajno uklopiti u sliku leta.

Šta ćemo poneti sa sobom na plažu, kada nam leto napokon i dođe, donosimo u nastavku.

The Bride Test

Khai Diep nema osećanja. Ipak, oseća iritaciju kad ljudi premeštaju njegove stvari ili pak zadovoljstvo kada je reč o knjigama, ali snažne emocije poput besa ili ljubavi nije osetio. Misli da je neispravan.

Njegova porodica ipak zna da njegov autizam znači da on samo drugačije obrađuje emocije. Kada nepokolebljivo izbegava odnose, njegova majka uzima stvari u svoje ruke i vraća se u Vijetnam kako bi za njega pronašla savršenu nevestu.

City of Girls

Radnja se odigrava u leto 1940. Devetnaestogodišnja Vivian Morris stiže u New York sa svojim kovčegom i šivaćom mašinom jer je doslovno prognana od strane svojih roditelja koji su očajni.

Uskoro pronalazi plaćeno zaposlenje kao krojačica u Lily Playhouseu, u šarmantnom, ali ne baš omiljenom pozorištu Manhattan revue. Tamo, Vivian brzo počinje pretvarati ostatke materijala i šljokice u kreacije za bogate dame.

Progonstvo u New Yorku uopšte nije to: ovde u ovom čudnom i živom gradu devojaka, Vivian i njene prijateljice znaju kako se živi punim plućima.

A kada legendarna engleska glumica Edna Watson dođe kod Lily da glumi u najambicioznijem showu pozorišta ikad, Vivian je očarana magijom koja sledi nakon nje. No, postoje teške lekcije koje treba naučiti i greške koje se mogu žaliti.

Vivian shvata da bi živela život koji želi mora puno da radi kako bi uspela. Ona je slobodna da postane ono što ona zaista i jeste. I tako Vivian izlaže svoju priču, i priču žena oko nje, žena koje su živele onako kakve zaista jesu, u vremenu koje ih nikad nije moglo u potpunosti pratiti.

Mrs.Everything

Proslavljena autorka romana Who do you love i In her shoes, vratila se s još jednim letnjim štivom koje će sate na plaži učiniti još boljim.

Vraćamo se u pedesete godine prošlog veka, prateći živote dve sestre koje pokušavaju da prođu kroz svet koji se stalno menja oko njih. Poput Weinerovih drugih romana, ovaj je jednostavno divan.

Recursion

Šta ako počnete imati sećanja na trenutke koji se zapravo nisu dogodili? Blake Crouch istražuje to u svom romanu o bolesti nazvanoj “Sindrom lažnog pamćenja”, koju istražuje protagonista Barry Sutton.

Stvarnost je još više iskrivljena kada otkrije da neuropsihijatar radi na nečemu što će ljudima omogućiti da se prisete i preoblikuju svoja sećanja.

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/