Međusobna povezanost i ugađanje na putovanjima toliko su lepi gestovi da čak i oni koji ne vole pokazivati emocije, potpuno se prepuste bajkovitoj atmosferi i uživanju.

Neki gradovi i mesta su simboli romantike i putovanja, poput Venecije, Verone, Firence ili Pariza pa gotovo da nema zaljubljenog para koji među svoja prva putovanja nije uvrstio upravo ove destinacije.

Potraga za romantikom na arhaičnim ulicama s mirisom mediterana tu je na dohvat ruke i čeka da je pokupite širokim osmehom dok u ruci nosite najveću porciju gelata.

(Destinacije na kojima ćete se osećati poput filmskih zvezda)

No, postoje romantična putovanja koja su još čarobnija, mističnija i zanimljivija baš zbog toga što odskaču od uobičajnog shvatanja romantike. Neka od njih su, doduše, malo udaljenija, ali je zato ambijent i osećaj koji pružaju zaljubljenim putnicima pravi spektakl.

Pronašli smo 4 mesta koja čine da parovi dožive pravu bajku u ugodnoj, intimnoj atmosferi i uz uslugu koja pomera granice.

Od kućice na drvetu, hotela bez krova, do plaže s najlepšim zalaskom sunca uz slasne zalogaje egzotične kuhinje, ovde su predlozi za putovanja po meri romantičara koji žele više od putovanja.

Odmor u kućici na drvetu

Za ljubitelje divljine i prirode, ništa nije romantičnije od kućice na drvetu. Zamislite samo ugođaj na zapanjujućem stablu u kućici Lion Sands Game Reserve u Južnoj Africi. Udaljene i egzotične, ove spavaće sobe podignute na platformama, pozivaju goste da spavaju pod zvezdama, u potpunoj privatnosti dok su okruženi nekim od najlepših divljih životinja na svetu.

Romantična večera na plaži u Zanzibaru

Za sreću je sasvim dovoljno putovanje Indijskim okeanom, nedaleko od severne obale Zanzibara, i dalje od otoka Mnemba. Na zlatnoj, zapanjujućoj plaži možete uživati u morskoj hrani na privatnom stolu. Nema ničega što bi se moglo usporediti s bosonogim uživanjem na pesku, dok morski povetarac mrsi kosu, a zvuk talasa blago miluje obalu u zalazak sunca.

Spavanje pod zvezdama u Italiji

Pa, L’Albereta – vrhunska seoska vila iz 9. vek u blizini jezerca Iseo u Italiji, nadmašuje sve sa svojom besprekornom uslugom, neodoljivim italijanskim šarmom i poetičnim apartmanom Cabriolet, čiji se krov uvlači i otvara do neba, pružajući vama i vašoj ljubavi predivan pogled na zvezde.

Magija 1001 noći u Maroku

Postoji nešto sasvim senzualno u boravku u marokanskom riadu, a tradicionalno dizajnirana spavaća soba u Riad Hikaya ima sve što je potrebno za beg čarobnog para – bezvremenski ručno izrađeni nameštaj, dragocene tkanine s draguljima, dramatičnu bakarnu kadu i vrata koja se otvaraju ka bazenu.

Preuzeto sa portala Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/