Jennifer Lopez je rođena 1969. godine u Bronksu, Njujork. Počela je karijeru kao plesačica u TV emisiji "Living colour", a 1995. godine dobila je i prva ulogu u akcionom trileru "Money Train".

Prvu glavnu ulogu imala je u kultnom filmu "Selena" dve godine kasnije, za koji je dobila i "Alma" nagradu, kao najbolja glumica. Od tada je igrala u velikom broju filmova, uključujući i "Neplanirano venčanje", "Sobarica sa Menhetna", "Hoćemo li plesati?", "Za sve je kriva svekrva"...

J.Lo je prvi studijski album izdala 1999. godine "On the 6" na kome se nalazi njen prvi hit "If You Had My Love". Dve godine kasnije, veliki komercijalni uspeh ostvaruje sa albumom "J.Lo". Potom izdaje "J to tha L-O!: The Remixes", "This Is Me", "Then", "Rebirth", "Como ama una Mujer", "Brave", "Love?" i druge velike hitove.

Svoj jubilarni 50 rođendan proslaviće na turneji na kojoj je već izvesno vreme, a sa njom putuju i njena deca, kao i verenik Alex Rodriguez.

Jennifer je od starta karijere velika inspiracija, ali i senzacija, svako od nas iz redakcije ceni je i smatra važnom, iako niko zapravo ne sluša njenu muziku, ali svi imamo omiljenu pesmu od legenadrne pevačice i većinu njenih pesama znamo napamet.

Branislava Kostić, Beauty urednik

Let's Get Loud

Za moju opsednutost ovom pesmom morate da razumete skup okolonisti: 2000. godina, You Tube nije postojao, većina kuća imala je dial-up internet, većina kuća nije imala internet uopšte, muziku su emitovale samo radio stanice (muzičkih je bilo vrlo malo) i mtv (nekada na nekom kanalu u nekome trenutku). Plesom sam se bavila tek nekoliko meseci, a muzika za ples i nije bila široko dostupna. Obično su je na diskovima donosili ljudi iz Engleske i čuvali ih kao zmija noge.

Svaki put kada bi Let's Get Loud bila emitovana cela plesna zajednica bi okretala volume na maksimum i osobe bi počinjale da igraju momentalno ma gde god se nalazile. Naš mali portal ka neizmernoj sreći trajao je samo tri minuta i 58 sekundi. Nikada nismo bili sigurni kada ćemo je ponovo čuti, zato smo je valjda toliko i cenili. Dodatni plus je što je ovu pesmu napisala Gloria Estefan za sebe, ali ju je prosledila Jennifer. 

Ana Ostojić, Executive & Fashion urednik

Waiting for Tonight

Za ovu pesmu sam posebno vezana jer je tada pao prvi poljubac u novom Milenijumu! Više neću ništa reći. 

Aleksandar Nastasijević, Fashion asistent

Jenny from the Block

Jedna od pesama na kojima sam odrastao i koja predstavlja preteču nekog muzičkog žanra koji i danas najviše slušam.

Anja Paspalj, urednica kulture print izdanja 

Jenny from the Block

Nisam neko ko je od malih nogu gradio muzički ukus (to je za mene došlo tek kasnije), ali sam zato od malih nogu utrčavala u sobu starije sestre da vidim šta to ona sluša. Tada su se kupovali CD-ovi (i to najčešće fake izdanja sa ulice), a svaki original iz ogromnog muzičkog konglomerata bio je blago. Dok me sedam godina starija sestra vucarala po radnjama da slušamo "demo" novih hip-hop albuma, neminovno sam počela da slušam sve što i ona. Zapravo, jedino me to i interesovalo. 

Jenny from the Block će zauvek ostati pesma koja me podseća na taj period, kratki trenuci kada me sestra puštala da uđem u njenu sobu i odvaljivala J.Lo svom snagom. Čista radost i otkrivanje muzike uz koju možeš da zaigraš, zapravo jedna te ista stvar zar ne?

Maja Bunčić, Web urednik i modni novinar

If You Had My Love

Kada se te 1999. pojavio, gledala sam ovaj spot baš poput i glavnog muškog lika u njemu - otvorenih usta, iako sam bila dete. Skidala sam sve njene pokrete, čitavu koreografiju, a trenutak u kome se pesma ubrzava u vidu latino miksa, jedan je od glavnih razloga zašto sam kasnije upisala plesnu školu.

Prilično sam sigurna da je svaka cura na planeti maštala da izgleda podjednako seksi, zavodljivo i senzualno u isto vreme, kao zanosna Jennifer u ovom videu. Najbolje od svega jeste što sam i tada savršeno i intenzivno osećala šta je latino diva želela da kaže samom pesmom. Upravo sam ponovo odgledala spot i ništa se nije promenilo! Mislim da je zaista krajnje vreme da probudim u sebi my inner J.Lo. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/