Iako je vanredno stanje zvanično završeno, neke navike koje smo usvojili tokom perioda izolacije planiramo definitivno da zadržimo, jedna od tih navika svakako je naš filmski karantin - nameravamo da ga praktikujemo kad nam god vreme to dozvoli.

Većina nas pomirila se sa činjenicom da će narednih meseci, po pitanju otkrivanja novih destinacija to biti isključivo lokacije unutar naše zemlje - ne možemo da se ne zapitamo da li je zaista sve ovo moralo da se dogodi pa da se upustimo u tu avanturu (toliko odlaganu) otkrivanja lepota sopstvene zemlje.

Ipak, onaj svrab i neizdrž u petama koji se uvek pojavi sa dolaskom lepog vremena i dalje nas vuče ka mislima o svim onim neistraženim, veličanstvenim i egzotičnim podnebljima u kojima je tako lako zaboraviti apsolutno sve, a ponekad čak i da se nalazimo na istoj planeti.

Filmovi koje vam predstavljamo upravo su jedni od takvih: italijanska rivijera u svom svom šerenilu boja koje vas mame koliko i najuksuniji gellato, nepregledna prostranstva Kenije, ostrva sa kristalno čistom vodom, palmama i bisernom obalom, lepote neotkrivenih divljih pejzaža Amerike..

Kroz nepunih pola sata prizori predela koje gledate na ekranu u potpunosti će vas izmestiti iz sopstvene fotellje.

Preporučujemo da pripriemite omiljeno piće, grickalice, isključite internet, spustite roletne i otplovite u drugu dimenziju - moguće je da doživite odmor iz snova na makar dva sata.

Verujte nam ili makar našem filmskom ukusu! 

1. The Talented Mr Ripley (1999)

2. Out of Africa (1985)

3. The Motorcycle Diaries (2004)

4. Amélie (2001)

5. Wild (2014)

6. The English Patient (1996)

7. The Beach (2000)

8. A Bigger Splash (2015)

9. Eat Pray Love 

10. Lost in Translation (2003)

11. The Darjeeling Limited (2007)

12. Stealing Beauty (1996)