Iako je vanredno stanje zvanično završeno, neke navike koje smo usvojili tokom perioda izolacije planiramo definitivno da zadržimo, jedna od tih navika svakako je naš filmski karantin - nameravamo da ga praktikujemo kad nam god vreme to dozvoli.

Većina nas pomirila se sa činjenicom da će narednih meseci, po pitanju otkrivanja novih destinacija to biti isključivo lokacije unutar naše zemlje - ne možemo da se ne zapitamo da li je zaista sve ovo moralo da se dogodi pa da se upustimo u tu avanturu (toliko odlaganu) otkrivanja lepota sopstvene zemlje.

Ipak, onaj svrab i neizdrž u petama koji se uvek pojavi sa dolaskom lepog vremena i dalje nas vuče ka mislima o svim onim neistraženim, veličanstvenim i egzotičnim podnebljima u kojima je tako lako zaboraviti apsolutno sve, a ponekad čak i da se nalazimo na istoj planeti.

Kroz nepunih pola sata prizori predela koje gledate na ekranu u potpunosti će vas izmestiti iz sopstvene fotellje.

Preporučujemo da pripriemite omiljeno piće, grickalice, isključite internet, spustite roletne i otplovite u drugu dimenziju - moguće je da doživite odmor iz snova na makar dva sata.

Verujte nam ili makar našem filmskom ukusu! 

1. Amadeus

2. Roman Holiday

3. In Bruges 

4. Sense and Sensibility

5. Elizabeth 

6. Love Actually

7. Leap Year 

8. Vicky Cristina Barcelona

9. Before Sunrise

10. Eat Pray Love