Upravo po tome su se razlikovale revije za 2020. letnju sezonu. Na prvi pogled stajlinzi su komercijalniji, ali ako se malo duže zadržite prepoznaćete bezbroj mogućnosti - od klasičnih krojeva do neočekivanih dezena i boja, ovo su trendovi koje svako može da prekroji za sebe.

Minimalizam 90ih

Premda su 90te izvor inspiracije više sezona unazad, ove godine dizajneri izbegavaju sve što se do sada povezivalo sa trendovima iz tog perioda. Umesto odvažnih printova i minijaturnih naočara, sada se opredeljuju za čiste forme, opuštene krojeve i jednostavne komade koje se lako kombinuju. Zamislite Gwyneth Paltrow u filmu Great Expectations. 

Sve na tufne

Već prošlog leta smo mogli da naslutimo nadolazeći hype oko ovog trenda (sećate se bele midi Zara haljine sa tufnama koju su svi pokupovali?), ali ove sezone dizajneri prave iskorak i predstavljaju osvežavajuće varijacije na temu. Marc Jacobs, Gucci i Richard Quinn se poigravaju kako sa dimenzijama tako sa bojama i ovaj print čine neophodnim za zabavan stajling. 

Ko kaže da je koža samo za zimu?

Koža je bila jedna od ključnih materijala za sezonu jesen-zima. To se sada preliva i u toplije vreme što dokazuje da granice između sezona postepeno počinju da nestaju. Modeli svetlijih tonova i laganih materijala pokazuju da se koža može nositi u svim prilikama, čak i u formi bermuda šortsa!

Povratak dekoltea

Kada su u pitanju krojevi ove sezone je u fokusu isticanje dekoltea i ramena. Miu-Miu kardigan ispod ramena i pleteni džemperi sa razotkrivenim dekolteom su ključni krojevi tokom leta, a dokaz da se ovaj trend vratio na velika vrata jeste činjenica da je Khaite Maddy model potpuno rasprodat tokom jesenje sezone (a mi pretpostavljamo da će tako biti i sada).

Bela haljina

Statement komad toplijih dana, bela letnja haljina, je nepravaziđena a dizajneri se vredno bave time da je uvek prikažu na jedinstven i moderan način. Dok je Valentino započeo reviju serijom belih pamučnih haljina, Loewe i Jonathan Simkhai su takođe predstavili asortiman belih haljina u bezbroj idiličnih varijacija. 

Bermuda šorts

Nezaobilazni trend koji niko nije očekivao jeste bermuda šorts, namenjen da se nosi u kompletu (kao odelo, što se moglo videti na revijama Max Mare) ili individualno (u sopstvenoj režiji). Ovo je komad koji je brzo dokazao svoj položaj kao trend godine, a Moda Operandi zabeležili su rast od 30% u prodaji dužih šortseva ovog leta u odnosu na prethodnu sezonu.