Radi se o savremenoj i uzbudljivoj SF satiri o dva vanzemaljca šovinista koji na Zemlji proučavaju muško-ženske odnose. Kako vremenom i sami poprimaju sve više ljudskih osobina, oni pokušavaju da promene odluku svojih pretpostavljenih da planetu unište kometom.

Kroz prizmu fantastike je vešto ispričana još jedna priča o večitoj borbi polova, a poznati stereotipi o ženama uklopljeni su u radnju na donekle burleskan način.

U seriji naizgled nepovezanih događaja i razotkrivanja zašto vanzemaljci žele da nas unište, gde se kod žena izgubila Adamova jabučica, šta se krije iza izuma šampanjca i kako su žene počele u paru da odlaze u toalet, pisac nam nudi svoje provokativno viđenje civilizacije kakvu danas poznajemo.

Hristov se pritom ne ustručava da kroz usta svojih vanzemaljaca bez trunke političke korektnosti govori o delikatnim temama, iako često pritom hodajući po žici, na samoj granici dobrog ukusa i socijalno prihvatljivog humora.

Na vama je da odlučite da li ćete čitajući knjigu uspeti da i sami gledate na stvari njihovim očima, i sa osmehom im se pridružite u sirovom izrugivanju sveta koji nas okružuje.

Ideja o vanzemaljcima šovinistima je nastala pre više od 15 godina, a kako su nakon dva objavljena romana u nastavcima likovi iz knjige nastavili da žive na društvenim mrežama i interaguju sa publikom, pojavila se potreba za ovakvim objedinjenim, izmenjenim i dopunjenim formatom.

Izdavač je “Presing” iz Mladenovca, a “Anomalija” bi trebalo da se u knjižarama nađe u drugoj polovini septembra meseca.

O autoru:

Dejan Hristov je rođen 1980. godine u Dimitrovgradu. Po profesiji je lekar internista, živi i radi u Nišu. Dosad je objavio dva romana. Frontmen je benda "Liga izuzetnih džentlmena", i ponosni vlasnik kolekcije stripova Dilan Doga.