Mirage će za publiku biti emitovan na You tube kanalu Kolektiva Studio 6 u četvrtak 8. oktobra 2020. U 20h,  na sledećem linku: https://youtu.be/cxOETT51zLA

Program zajedničkih kompozicija za akustičnu i električnu harfu i elektroniku čine četiri komada:

Mirage, premijerno izvodjenje (2020)

Nokturna (2019)

Šuma (duet) (2016)

Nemirno obzorje (2020) 

Sve kompozicije su kolaborativne, sem šume, koju je Richard Barrett napisao za Ansambl Studio 6 2016. godine. U njihovom zajedničkom radu Milana i Richard istražuju zvučni prostor između akustičnih i elektronskih instrumenata.  Putem elektronskih manipulacija pronalaze zajedničke imenitelje, jedno drugo prate, podražavaju, suočavaju i konfrontiraju – stvarajući nove zvučne svetove kroz svoj zajednički meta-instrument. 

Izvanredni Bob je njihov zvuk vizuelno izmanipulisao kroz refleksije I refrakcije svetla, stvarajući vizuelne iluzije u kojima se prelamaju, odbijaju i spajaju zvučni i svetlosni talasi.

Jedinstveni duet u Srbiji koga čine Milana Zarić na akustičnoj i električnoj harfi i Richard Barrett na elektronskim instrumentima, zajedno nastupa od 2013. godine. Saradjivali su sa mnogim muzičarima, ansamblima i vizuelnim umetnicima u Severnoj Americi, Australiji i širom Evrope. Zajedno vode i nastupaju u Ansamblu Studio 6.

Milana Zarić je prva harfistkinja Beogradske Filharmonije, solo i kamerna muzičarka, aktivna podjednako na internacionalnoj klasičnoj, savremenoj i improvizovanoj muzičkoj sceni.

Richard Barrett je renomirani britanski kompozitor, izvodjač i profesor, čije se kompozicije izvode širom sveta. 

Izvaredni Bob je nagrađivani medijski umetnik koji kombinuje generički video, elektronsku muziku, svetlosne efekte i interaktivne tehnologije. Svoje radove je predstavljao u bioskopima, pozorištima, galerijama i cirkusima širom Evrope, Južne i Severne Amerike. Sarađivao je sa velikim brojem muzičara, umetnika, reditelja i hakera. 

Stvaraoci ovog video performansa tragaju za novim načinima komunikacije sa publikom, u 2020 - godini velikih fizičkih distanci, ograničenja, i restriktivnih koncertnih aktivnosti.