Solidarnost. Snaga. Umetnost. Izložba "Žena o ženi" okuplja dvadeset ženskih vizuelnih umetnica iz regiona zapadnog Balkana, sa teritorije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i severne Makedonije.

Ovo je prva od dve izložbe "Žena o ženi" i uključuje unapred odabrane umetnice koje svojim stvararalaštvom odgovaraju temi, odnosno u čijem izrazu su selektorke prrepoznale savremeno identifikovanje sa ulogom i potrebama žene. Za drugu izložbu odabir će se vršiti putem otvorenog poziva mladim umetnicama.

U skladu sa savremenim trendovima i novim medijima, umetnice se izražavaju na jedinstven način u različitim medijima, od slike i crteža, preko fotografije i skulpture, skulptoralne instalacije, video radova do performansa. Heterogenost vizuelnog izraza neizbežna je pojava savremenog doba, kao i raznolikost medija u kojima ili kojima se izražava. Pored medija, različitost je takođe vidljiva u različitim pristupima ženskim identitetima u savremenoj umetnosti, od oblika i telesnosti, kroz apstrakciju, do feminističkih umetničkih praksi. Ova izložba na neki način daje odgovor na mapiranje identiteta žene u savremenoj vizuelnoj umetnosti.

Izložba je u organizaciji Beoart Contemporary, finansirana sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Izložbu je sponzorisala kompanija Dunav osiguranje, a tehničku podršku pružio je Muzej savremene umetnosti Beograda.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/.