Više od decenije iščekivali smo nastavak kultne serije Seks i grad, ali da li bismo ga podjednako iščekivali i da smo znali da će se nastaviti bez omiljene Kim Cattrall u ulozi Samante? Verovatno ne.

Zbog čega su onda producenti odlučili da u novoj sezoni (od 10 epizoda), pod nazivom And Just Like That, na male ekrane vrate samo Carrie, Mirandu i Charlotte? Nagađanja su podjednako dramatična kao i njihove SATC priče. Prva pretpostavka jeste - zato što je jedan od producenata i Sarah Jessica Parker, koja je već godinama, javno, u lošim odnosima sa Kim Cattrall. Podsetimo se, Kim je još tokom glasina o trećem delu filma Seks i grad, za Daily Mail izjavila: "Nikad više. Svi učimo lekcije u životu, a moja lekcija je da ubuduće radim samo sa dobrim ljudima, da dajem sve od sebe i učinim svoj posao zabavnim".

Druga pretpostavka odnosi se na razilaženje načina života njene uloge sa životnom dobi u kojem se nalazi. Naime, glumica je već par godina unazad u svojim intervjuima aludirala na to da je neprimereno da u sedmoj deceniji učestvuje u eksplicitnim scenama koje se od nje očekuju: "Ovde se radi o vrlo jasnoj i moćnoj odluci da završim jedno životno poglavlje i započnem drugo. Sada mi je 61 godina i pravo je vreme za to", govorila je Kim Catrall u intervjuu sa Piers Morganom.

Bilo kako bilo, nastavak bez istog, prepoznatljivog sastava glavnih uloga ostaje nezamisliv. Samo zajedno, stvorile su neprevaziđenu priču o ženskom prijateljstvu, ljubavi i životu, koja je podjednako gledana, aktuelna i obožavana, čak i posle više od dve decenije.

A da li će nas razuveriti? Ostaje da vidimo.