Nastavak popularne serije "Sex and the city" -  "And just like that" izazvao je komentare i podeljena mišljenja. Kao i u svim prethodnim sezonama, tako su i ovaj put posebnu pažnju privukle odevne kombinacije glavnih junakinja.

Finalna epizoda stavila je akcenat na raskošnu kreaciju iz poslednje scene koju nosi glavna junakinja Carrie Bradshaw.

Carrie je ponela raskošnu narandžastu haljinu koju potpisuje modma kuća Valentino u Parizu gde je odlučila da raspe posmrtni pepeo Mr. Big. Iako bi mnogi rekli da je ovo previše ekstravagantan izbor za tako tužnu priliku, od Carrie smo navikli na upravo ovakve odevne kombinacije.

Njen stajling dopunjen efektnim nakitom, pink rukavicama, dok joj je kosa podignuta u elegantnu punđu.

"To je jedina haljina koja je bila u opticaju. Sarah Jessica Parker ju je videla i rekla - neću da gledam druge", otkriva Molly Rogers "And Just Like That" koja je odmah znala da je ova haljina pravi izbor.

Dodavanje pink rukavica,došlo je kasnije, kao pokušaj da se Carrie zaštiti od hladnoće na način koji bi imao smisla.

"Želeli smo da dodamo i pufnasti šal koji se spušta sa ramena, ali jednostavnost haljine uz njenu kosu bila je dovoljna", dodala je Molly.

Obožavatelji kultne serije imali su podeljene komentare kada je reč o modnom izrazu čuvene Carrie u novoj sezoni još dok se serija snimala. Glavna junakinja najčešće je nosila odeću sa cvetnim printom, a kostimografkinja je otkrila da su cvetne haljine neka vrsta simbolike za lik, koji prolazi kroz velike životne promene.

Međutim, možda najbolji suptilni detalj bile su njene ogrlice iz poslednje scene finalne epizode: njen privezak države Njujork, prekriven drugim koji prikazuje srce srednje veličine.

"Ogrlica sa šiljastim srcem koju je dizajnirao Mario Laz označava mnoge stvari, ali jedna od njih je ljubav prema sebi. Ovog Dana zaljubljenih, počastite sebe!", rekla je Molly.

Molly Rogers i Dany Santiago, kostimografi koji su radili na novoj sezoni serije "And just like that", otkrili su nedavno i da su određene haljine novinarke Carrie Bradshaw nemaju etiketu skupocenog brenda i da su kupljene u second hand prodavnicama. Dodali su i da su pojedine kracije koštale između pet i šest dolara.

Profimedia Izdanja slavne glumica sa snimanja serije