Po rečima Oskara Wilda, život imitira umetnost. To je upravo ono što je neimenovani izvor nastavka ''And Just Like That...'' izjavio za Daily Mail kao odgovor na pitanje koji će biti zvaničan razlog za odsustvo Kim Cattrall iz kultne serije.

Iako se dugo spekulisalo da će lik Samanthe preminuti, producenti serije na čelu sa Sarah Jessicom Parker odlučili su da ostave otvorena vrata u slučaju da se Kim Katrall predomisli, te će kao glavni razlog u seriji navesti svađu između Samanthe i Carrie Bradshaw. Što zapravo jeste imitacija realnog života...

„Gledaoci će saznati da su se Samantha i Carrie posvađale zbog toga što je Carrie otpustila Samanthu kao svog publicistu, kao i da više ne razgovaraju“, rekao je insajder. "Ovo efektivno završava njihov lični odnos." Priča između Samanthe i Carrie će se navodno odigrati početkom sezone, ali Samanta neće biti zaboravljena. Očigledno, Carrie „nedostaje njena prijateljica“ tokom prve sezone nastavka, ostavljajući priliku za pomirenje u drugoj sezoni.

Iako HBO nije zvanično najavio drugu sezonu nastavka, insajder je rekao da je ona zagarantovana. "Ovo nije jednokratan nastavak", tvrdi.

Što se tiče toga da li Kim želi da se vrati, i dalje nije sasvim jasno. Ona je rekla da je „osnažena“ u svojoj odluci da ne snimi treći deo filma Seks i grad 2017. godine, a to je navodno ostavilo Sarah Jessicu Parker „slomljenog srca“.

Kasnije te iste godine, Kim je optužila Sarah da je iskoristila smrt njenog brata kako bi „povratila [svoju] ličnost dobre devojke’“.

Otkako je počelo snimanje 2021. godine, činilo se da je Kim Katrall zadovoljna što je izostavljena iz nastavka, ali ko zna šta donosi budućnost.

profimedia-0379511524
Profimedia