Predivna Sophia Loren se od siromašne devojke na izboru za lepotu transformisala u jednu od najvećih filmskih diva, a njene uloge kao i njen šarm oduševili su mnoge. Među njima je i Nancy “Vicenzu Careru” Kulik, koja se, svaki put kad bi se suočila s teškim trenucima u životu, zapitala – šta bi učinila Sophia Loren?

Tražeći inspiraciju u Sophijinim filmovima, ali i njenom životu, pronalazila je paralele i snagu da nastavi dalje usprkos nedaćama. O njenoj priči je Ross Kaufmann snimio polusatni dokumentarac čiji je vrhunac upoznavanje Nancy i njenog idola – Sophije Loren!

86-godišnja Sophia, još uvek puna životne energije nastavlja snimati i u devetoj deceniji. Osim navedenog dokumentarca “What Would Sophia Loren Do?”, na Netflixu se prikazuje i “Život je pred tobom” u režiji njenog sina Edoarda Pontija. U toj dirljivoj drami, Sophia Loren glumi bivšu prostitutku koja je preživela holokaust i u starijem dobu brine o dvojici dečaka bez roditelja, od kojih je jedan musliman iz Senegala. Dalju radnju nećemo otkrivati već preporučujemo da film pogledate i sledeći put kad se suočite s nekim problemom zapitate – šta bi Sophia Loren učinila.

Izvor: Elle.hr