Svaki put kada čujemo reč mjuzikl, probude nam se leptirići u stomaku. Još ukoliko je u pitanju pozorišna adaptacija omiljenog filma, i sve to upotpunjeno muzičkim stvaralaštvom Florence Welch - sreći nema kraja

Naime, od 1. januara, kultni roman F. Scott Fitzgeralda postao je javno vlasništvo, što znači da više nije zaštićen autorskim pravima i može se reprodukovati bez ičije dozvole. Zbog toga je postojala osnovana bojazan oko toga ko će i kako predstaviti svoju prvu interpretaciju Velikog Getsbija. Ipak, kada smo čuli da će to biti Brodvej u saradnji sa pomenutom pevačicom - sve sumnje su odstranjene.

Tu je i pijanista Thomas Bartlett koji će za njene tekstove kreirati jedinstvene muzičke aranžmane, kao i Martyna Majok koja piše scenario, te rediteljka Rebecca Frecknall.

Najavljujući svoje učešće u ovom projektu Florence je izjavila: ''Mjuzikli su bili moja prva ljubav i osećam duboku vezu sa Fitzgeraldovim slomljenim romantizmom. Čast mi je što mi je pružena prilika da ovu knjigu ponovo stvorim kroz pesmu''.

A ako se pitate zašto ova kolaboracija deluje tako prirodno, to je zbog toga što smo njenu muziku već slušali u istoimenom filmu 2013. godine.

Dok iščekujemo pozorišnu predstavu, preslušavamo je ponovo i zamišljamo buduće čarobne aranžmane.